YALOVA (AA) - Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinden sandalla denize açıldıktan sonra kaybolan Ümit Çakmak için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

Sabah saatlerinde yeniden bölgeye giden Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şubesi ve AFAD ekipleri, deniz yüzeyi ve su altında çalışmalarını sürdürüyor.

Dalgıçların "su altı scooter" ve "rov" cihazıyla yürüttüğü çalışmalarda şimdiye kadar Çakmak'a ait herhangi bir ize rastlanmadı.

Yağış altında sürdürülen arama çalışmalarını yerinde takip eden Çakmak'ın eşi Kardelen Çakmak ve ailesinin ümitli bekleyişi sürüyor.

Çalışmaların son gününe girdiklerini ancak oğlundan henüz bir iz bulunamadığını belirten baba Mustafa Çakmak, çok zor durumda olduklarını söyledi.

Ümitle oğlundan gelecek bir haberi beklediklerini belirten Çakmak, "4 gündür oğlumdan gelecek bir haberi bekliyoruz. Mağduruz. Bakanlar ve Cumhurbaşkanımızdan yardım etmesini bekliyorum. Aramaların devam etmesini istiyorum. Bugün son gün dediler bize. Aramanın sonlanmasını istemiyoruz. Çocuğumun ölü veya dirisinin bulunmasını istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan bu konuda yardım istiyorum. Sayın başkanım Allah rızası için bize yardımcı olun." diye konuştu.

Kayıp Ümit Çakmak'ın eşi Kardelen Çakmak ise eşinin anne ve babasının yaşlı ve hasta olduğunu belirterek, aramanın son günü olmasının onları daha da yıprattığını ifade etti.

Olayla ilgili bilgisi olan veya görenlerin kendilerine ulaşmasını isteyen Çakmak, şöyle konuştu:

"Biz hiç kimseden şikayetçi değiliz, kimseyi suçlamıyoruz. Ekipler burada çok güzel arama yapıyorlar. Sağ olsunlar bizi hiç kırmıyorlar, çok sabırlılar. Yapabilecekleri her şeyi yapıyorlar. Ben eşimin bulunmasına dua ettiğim kadar onlara da dua ediyorum. Allah bin defa razı olsun onlardan. Yardımcı olabilecek devlet büyüklerimizden aramaların devam etmesini istiyoruz. En azından aramalar varken bir umudumuz var."

İstanbul, Kocaeli, Bursa sahillerinde de arama yapılması gerektiğini söyleyen Çakmak, özellikle de balıkçıların karşılaşabilecekleri şüpheli durumları bildirmelerini istedi.

Arkadaşları E.Ü. ve S.B. ile Çiftlikköy ilçesinde 5 Ocak gecesi sahile giden Ümit Çakmak (29), başkasına ait bir sandalla denize açılmış, kendisinden haber alamayan arkadaşlarının durumu bildirmesi üzerine çalışma başlatılmıştı.

Kaynak: aa