İSTANBUL (AA) - İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanında ocak ayında faaliyete geçen e-ticaret mağazası Shop@saw'ın ardından, havalimanının yeni duty free işletmecisi Dufry firmasının internet mağazası da hizmete girdi.

Yapılan açıklamaya göre, internet mağazası ile yolcular, havalimanının duty free mağazalarında satılan parfümeriden çikolata ve şekerlemeye kadar yüzlerce ürünü seyahatlerinden en geç 24 saat öncesine kadar online olarak sahip olabiliyor.

Yolcular, havalimanına geldiklerinde, giden ve gelen yolcu katlarındaki dış hat gümrüksüz alanlarında bulunan Dufry mağazalarından, satın aldıkları ürünleri teslim alabiliyor. Hali hazırda sadece İngilizce olarak hizmet veren site, yakında Türkçe ve diğer dil seçeneklerine de açık olacak.

Öte yandan, havalimanı işletmecisi İSG'nin e-ticaret mağazası Shop@saw'a ilgi de her geçen gün artıyor. Toplam 9 markaya ait yaklaşık 200 ürünün satıldığı e-mağazada, yeme-içme, hediyelik eşya, aksesuarların yanı sıra yine hediyelik olarak satılan lokum, pişmaniye, çay ve kahve ürünleri de bulunuyor.

Bunların dışında yolcular isterlerse havalimanı kapalı otoparkında bulunan araç-yıkama hizmetini de Shop@saw üzerinden satın alabiliyor. Bu arada Shop@saw mağazası üzerinden Dufry'nin internet mağazasına yönlendirme yapılabildiği gibi yine dış hatlar ikinci güvenlik sonrası alanda bulunan uyku kabinleri için de online rezervasyon yapılıyor.

Kaynak: aa