İSTANBUL (AA) - Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı'nda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eğitimlere çevrim içi devam ediliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kentsel Arama Kurtarma Takımı (BAK KADIKÖY) tarafından Kozyatağı'ndaki parkta bulunan deprem deneyim odasında, 5 boyutlu sinema ve açık alanda gerçekleştirilen tatbikatlarla kişi ve kurumlara verilen afet eğitimleri, salgın döneminde çevrim içi sürdürülüyor.

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Afete Hazırlık Eğitim birimi tarafından hazırlanan eğitimde afet öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiğine ilişkin temel bilgiler veriliyor.

Eğitimde, depremin nasıl oluştuğu, meydana gelmiş depremler, depremin tehlike ve riskleri, aile afete hazırlık planı, yapısal ve yapısal olmayan tehlikeler, bu risklerin azaltılması gerektiği anlatılıyor. Sarsıntı sırasında nasıl davranılması gerektiği, deprem sonrası karşılaşabilecek tehlikeler için alınacak önlemlerle ilgili detaylı bilgiler eğitimde paylaşılıyor. Üç farklı program olarak hazırlanan eğitimlerin süresi 1,5 ila 3,5 saat arasında değişiyor.


Kaynak: aa