KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele çalışmaları kapsamında denetimler devam ediyor.

Kandıra Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Kandıra’da bulunan bakkal, market, kasap, lokanta gibi yerlerde hijyen ve gıda kontrolü yapan Kandıra Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs ile mücadele kapsamında denetim ve bilgilendirme çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

Hijyen ve çevre temizliği, sosyal mesafe, maske kullanımının salgınla mücadeledeki önemini hatırlatan ekipler, esnaftan hijyen konusunda dikkatli olmalarını istedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, yapılan rutin denetimlerde ruhsat, vergi levhası gibi hususlarda zabıta tarafından denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü ve hijyen konusunda uyarılarda bulunulduğunu ifade etti.

Yapılan rutin denetimlerde herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmadığını belirten Turan, "Tüm birimlerimizde olduğu gibi zabıta ekiplerimiz de vatandaşımızın huzuru, refahı için çalışma ve denetimlerini sürdürüyor. Gıda satış ve üretim yasasına uygun hareket edilmesi, vatandaşlarımız adına herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gereken yasal işlemler aralıksız devam ediyor. Bir yandan da salgınla ilgili bilgilendirici ve aydınlatıcı uyarılarda bulunuyoruz. Esnaf ve vatandaşlarımız bilinçli hareket ediyor. Bu da bizleri sevindiriyor." dedi.

Kaynak: aa