KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Bilgin, mesajında, tarih boyunca birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelen Türk milletinin, tarihe yön veren Çanakkale Zaferi ile inancını, azmini ve kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerin, emsalsiz özverileriyle, milletin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtladığını, "Çanakkale geçilmez" sözünü tarihe kazıdığını ifade eden Bilgin, mesajında şunlara yer verdi:

"Aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını bugün de canı ve kanı pahasına korumasını bilmiş, geçmişinden aldığı güçle, 106 yıl önce bugün, dünya tarihinden silinmeyecek büyük bir destan yazmıştır. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır."



Kaynak: aa