KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Yeşilay Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bilgin, mesajında, 1-7 Mart haftasının toplumda bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmak amacıyla her yıl Yeşilay Haftası olarak kutlandığını belirtti.

Madde bağımlılığının tüm dünya için ortak bir sorun haline geldiğini ifade eden Bilgin, çocukların ve gençlerin gelişimini etkileyen her olumsuzluğun geleceği de olumsuz yönde etkileyeceğini bildirdi.

Yeşilay'ın her kesimden vatandaşı kötü alışkanlıklardan korumak için önemli çalışmalar yaptığını aktaran Bilgin, mesajında şunları kaydetti:

"Bilinçli ve sağlıklı bir nesil oluşturma yolunda, toplumumuzdaki tüm bireylerimizin bu zararlı maddelere ulaşmasını önlemek, tüm toplumun görevi ve her bir bireyin ortak sorumluğudur. Devletimiz, zararlı alışkanlıklara karşı sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için önemli adımlar atmaya devam etmektedir. Uyuşturucu ile mücadele konusunda toplumsal bir duyarlılık ve bilinç oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından "UYUMA" ve "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projeleri başlatılmıştır. İlimizde ise uyuşturucu ile mücadelede adli makamların koordinesinde güvenlik güçlerimizin çalışmaları ile önceki yıllara oranla büyük bir başarı sağlanmıştır. Uyuşturucu ve diğer zararlı alışkanlıklar ile mücadelemizde adli makamların koordinesi ve güvenlik güçlerinin çalışmalarının yanı sıra okullarımızda öğrencilerimizin ve ailelerinin eğitilip bilgilendirilmesi ile sağlık kurumlarımızla da teşhis, tedavi ve rehabilitasyonun sağlanması ile tüm kurumlarımız ve paydaşlarımızla topyekün mücadele etmekteyiz."

Bilgin, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların ve enkazların ise uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımına, sigara kaçakçılığına, bu maddelerin saklanması ve gizlenmesi gibi amaçlarla kullanıldığı meydana gelen olaylardan ve yapılan operasyonlardan anlaşılmaktadır. Bu sebeple ilimiz genelinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında metruk binalar ile ilgili sıfır tolerans ile işlem yerine getirilmektedir."


Kaynak: aa