KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Başiskele, Gölcük ve Karamürsel'de 20 yeni içme suyu deposu yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle suyun korunmasının büyük önem kazandığı kaydedildi.

Sanayi kenti Kocaeli’nin artan iş gücü ile nüfusunun 2 milyona dayandığına dikkat çekilen açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın ihtiyaç olan bölgelerde yeni içme suyu depolarının yapılması talimatı verdiği ve İSU Genel Müdürlüğü'nün bu doğrultuda Başiskele, Gölcük ve Karamürsel'in kırsal bölgelerinde yeni ve daha büyük kapasiteli depoların yapılması için projeler hazırladığı ifade edildi.

Açıklamada, "Başiskele, Gölcük ve Karamürsel İlçeleri Muhtelif İçme suyu Depo İnşaatı" projesinin ihalesinin ardından yüklenici firmayla sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldığı aktarılarak, şunlar bildirildi:

"Önümüzdeki günlerde başlanılacak proje kapsamında 2 bin ila 50 metreküp arasında olmak üzere toplam 20 adet depo ile 24 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı inşa edilecek. 2022 yılının son aylarında tamamlanacak yeni depolar yaklaşık 24 milyon liraya mal olacak. Yeni depolar ile toplam 4 bin 900 metreküp su depolanarak uzun süre bölgelerin su ihtiyacı karşılanacak."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükakın, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel'in kırsal bölgelerinde yapılacak depoların bölgede yaşayan insanların içme suyu ihtiyacını karşılayacağını kaydetti.

Yaklaşık 24 milyon liraya mal olacak depoların vatandaşlar için hayırlı olmasını dileyen Büyükakın, "Mutlu şehir Kocaeli için çalışıyoruz. Bundan dolayı da insanımız için yatırımlarımızı programlıyor ve inşa ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa