KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ilık mesajında, İstiklal Marşı'nın 100 yıl önce büyük Türk milletinin kendine gelişini ve bağımsızlık mücadelesini anlattığını belirtti.

12 Mart 1921 tarihinde devletin ve milletin bağımsızlığının sembolü timsaliyle İstiklal Marşı'nın kabul edildiğini aktaran Ilık, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Merhum Mehmet Akif'in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı'mız milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. İstiklal Marşı'mız milletimizin içindeki o ulvi ve büyük duygulara adeta tercüman olmuştur. Milletimizin onur ve gurur mücadelesinin yıldızı olarak milletimize mal olmuştur.
Geleceğimizin umudu olan gençlerimize ve bizlere düşen, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un mirasına sahip çıkarak, Türkiye'nin sahip olduğu milli ve manevi değerleri muhafaza ederek, bu değerler üzerinden ülkemizi dünya devletleri arasında hak ettiği seviyeye çıkarmayı misyon edinmektir. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı'mız bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir."

Kaynak: aa