İSTANBUL (AA) - NUN Okulları, öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda lisans derslerini şimdiden deneyimleme ve farklı alanları tanıma şansı sunan Dijital Kış Okulu kayıtlarını başlattı.

​​​​​​​NUN Okulları'ndan yapılan açıklamaya göre, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler için tasarlanan ve öğrencilerin yurt içi ve yurt dışından başarılı akademisyenlerle buluşacağı program için başvurular devam ediyor.

25-31 Ocak 2021 tarihleri arasında hayata geçecek dijital kış okulunda farklı modül ve branşlar arasından öğrenciler kendilerine uygun buldukları dersleri seçerek kendi kış okulu programını oluşturabilecek.

Siyaset bilimi alanında Northeastern Üniversitesi'nden Dr. Ahsen Utku, Uluslararası boyutta çevre çalışmaları ile tanınan Ibrahim Abdul-Matin ve böceklerin gizemli dünyasını aydınlatacak Dr. Fatih Dikmen, NUN dijital kış okulu eğitmen kadrosunda yer alıyor.

Bir ilacın serüveni, genetik bilim, kimyanın gizemli dünyası, sürdürülebilir kalkınma gibi çeşitli başlıklar etrafında şekillenen program, zengin içeriğiyle öğrencilerin verimli bir sömestr tatili geçirmesine imkan sağlayacak. Ayrıca öğrenciler program sonunda katıldıkları her ders için kariyerlerine fayda sağlayacak sertifikalar alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen NUN Okulları Kurucu Temsilcisi Fatih Nida Üye, geçen dönem ilk kez gerçekleştirilen NUN Dijital Yaz Okuluna farklı okullardan 230 öğrenci katıldığını belirtti.

Eğitimlerin 63 saat çevrimiçi ders olarak gerçekleştirildiğini vurgulayan Üye, şunları kaydetti:

"Her bir öğrenci programı memnuniyetle tamamladı. Bizler de programı sürekli hale getirmeye karar verdik ve dijital kış okulu için çalışmaya başladık. Oluşturduğumuz dijital kış okulu programı ile öğrencilere ilgi duydukları alanlarda kişisel gelişimlerine destek olmayı, kendi beceri ve kapasitelerini keşfetmelerine yardımcı olmayı ve lisans tercihi yapacak öğrenciler için geleceğe dair kararlarını daha iyi şekillendirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Sanat, genetik, liderlik, sürdürülebilir yaşam, siyaset bilimi aklınıza gelebilecek her branşı programa dahil etmeye çalıştık. Böylece öğrenciler, program boyunca ilgi alanları doğrultusunda merak ettikleri tüm sorulara birinci ve en donanımlı kaynaklardan cevap alabilecekler."

Kaynak: aa