SAKARYA (AA) - Tüm yurtta olduğu gibi Sakarya'daki okullarda da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çağrısıyla bayrak töreni düzenlendi, İstiklal Marşı okundu.

Adapazarı ilçesindeki Atatürk Anadolu Lisesinde düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları Engin Kahraman, Pınar Bulut, okul yöneticileri, görevli öğretmenler, öğrenciler, Emniyet Müdürlüğü Yunus polis ekipleri katıldı.

Törene katılanlar, Türk bayrağının göndere çekilmesi sonrası İstiklal Marşı'nı okudu.

Durmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Her hafta okulları açtığımızda ve kapattığımızda tek nefes oluyorduk, bunu özledik. Bugün burada da bunu canlandırmak istedik. Biliyorsunuz 1921 yılında İstiklal Marşımız kabul edildi, bu yıl da yüzüncü yılını kutluyoruz. İstiklal Marşımızın ilk hitabı 'Korkma!', en son hitabı da 'Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal!' Bu ülkede bu millet hiçbir zaman korkmadı, yılmadı. Birlik ve beraberlik içerisinde istiklali için bir arada olmayı başardı. Bugün burada öğretmenlerimizle aslında bunun uygulamasını yaptık. İlimizde ve ülkemizde tüm okullarda eş zamanlı olarak tekrar İstiklal Marşımızı tek nefes olup seslendirdik. Bizimle birlikte olan, bu vatan için yüreği çarpan herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz."

Kaynak: aa