İSTANBUL (AA) - Sultanbeyli'de, alışveriş merkezindeki denetimlere katılan Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, dükkanları gezerek iş yeri sahiplerine koronavirüs kurallarıyla ilgili ikazlarda bulundu.

Sultanbeyli Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis, zabıta ekipleri ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü personelce yapılan denetimlerde Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dinç, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Caner Coşar ve ilgili kurum müdürleri Kubilay'a eşlik etti.

Yeni kontrollü normalleşme sürecinde iş yerlerine müşteri kabul eden işletmeciler ve vatandaşlarla sohbet eden Kubilay, tedbirlere uymaları yönünde uyarılarda bulundu.

Gün boyunca Sultanbeyli'deki 15 mahallede İlçe Salgın Denetim Merkezi sistemine tanımlı 381 personel de "Dinamik Denetim Modeli" çerçevesinde tüm iş yerlerinde denetim yaptı.

Kubilay, şunları kaydetti:

"Dinamik denetim sürecinde bugün belediye başkan yardımcımız, emniyet müdürümüz ve kurum amirlerimizle alışveriş merkezlerimizi ziyaret edip denetlemelerde bulunduk. Yeni normalleşme sürecinde yeme-içme yerleri başta olmak üzere getirilen tedbirlerin uygulanması için rehberlik faaliyetlerinde bulunduk, bilgilendirmelerini yaptık ve uyarılarda bulunduk. Tabi ki hep beraber tedbirlere titiz bir şekilde uymamız gerekiyor. Özellikle maske, mesafe, temizlik ile yeme-içme yerlerindeki kapasite kurallarına uygunluk önem arz ediyor. Emniyetimizle, zabıtamızla ve diğer kurumlarımızla birlikte alandayız. 381 denetim elemanımız şu anda ilçemizde denetimlerde bulunuyor. 1547 adet iş yerimiz dün denetlendi. Bugünde denetimlerimiz ve rehberlik faaliyetlerimiz devam ediyor. Biz hep beraber tüm kurallara ve kaidelere uyarak koronavirüsü yenebiliriz."

Kaynak: aa