İSTANBUL (AA) - Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nin ilk etabı, 7-13 Nisan'da Yalova'da yapılacak.

Karaderili Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nin ilk etabı, Yalova Ortopedikler Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde, Yalova Terma City'nin katkılarıyla düzenlenecek.

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nin ilk etabında Türkiye'nin tekerlekli sandalye basketbolunun en iyi takımları ve oyuncuları yarışacak.

Oyuncu, teknik heyet, hakem ve federasyon yetkililerinin sağlığı düşünülerek salgın tedbirleri kapsamında bütün önlemler üst seviyede tutulacak.


- "Terma City olarak gerek spora gerek engel tanımayan sporculara desteğimiz devam edecek"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Karaderili Şirketler Grubu'na bağlı Yalova Terma City'nin Üst Yöneticisi (CEO) Tevfik Talas, 8 Nisan Perşembe günü 2020-2021 sezonunun ilk maç heyecanının yaşanacağını belirterek, "Yalova'da oynanacak ve bir hafta sürecek Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 1. Etap maçları için Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da yer aldığı 16 takımı, hakemleri ve federasyon yetkilileri olmak üzere yaklaşık 500 kişilik kafileye ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece onurluyuz." ifadesini kullandı.

İlk maçın heyecanına ortak olmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Talas, "Engelli sporcularımıza kapılarımız ardına kadar açık. Onlar için elimizden gelen tüm engelleri kaldırmaya hazırız. Terma City olarak gerek spora gerek engel tanımayan sporculara desteğimiz devam edecek. Böyle önemli bir organizasyonun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Hem Yalova iline hem de spora katkımız olduysa ne mutlu bize. Basketbolun kalbi Yalova'da atacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: aa