SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaldırım, mesajında, Türk bağımsızlık mücadelesinin, azminin ve kahramanlığının en büyük örneklerinden biri olan Çanakkale Savaşı'nın, Türk milletinin yeniden varoluş ve diriliş destanı olduğunu bildirdi.

Şanlı mazinin, vatani değerleri ve mukaddesatı uğuruna her türlü zorluğa göğüs geren ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ecdadın kahramanlık destanlarıyla dolu olduğunu ifade eden Kaldırım, "İşte Çanakkale Zaferi iman ve millet sevgisiyle coşan sinelerin vatan ve bağımsızlık aşkıyla şahlandığı, dünyada eşine az rastlanan kahramanlık destanlarından biridir. Çanakkale Zaferi tarihimizin altın yapraklarında yerini almış birçok şanlı mücadele gibi, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bir milletin omuz omuza vererek yekvücut olup üstlendiği büyük mücadelenin adıdır. Çanakkale; ismini Sevgili Peygamberimizden alan ve onun övgüsüne mazhar olmuş kahraman mehmetçiğimizin, azminden ve imanından aldığı güçle bütün dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' diye haykırdığı, tertemiz alnından vurulup toprağa düştüğü, bir hilal uğruna serden geçtiği, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen yedi düvele karşı savaşarak zafere ulaştığı yerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Millettin başının tacı olan şehitlerin din, vatan, millet ve istiklal uğruna anadan, babadan, yardan, evlattan ve tüm sevdiklerinden ayrılmayı göze almış, mukaddesatı uğruna gözünü kırpmadan canını vermiş fedakarlık abideleri olduğunu belirten Kaldırım, şunları kaydetti:

"Bu eşsiz şerefin timsali olan şehitlerimiz yüce Rabbimizin sonsuz iltifatına mazhar olmuş ve milletimizin gönlünde en müstesna yeri almışlardır. 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' şuuruyla vatanın her karış toprağı için mücadele etmiş, namusunu payimal etmemiş ve ne pahasına olursa olsun canından aziz bildiği yurduna düşmanları uğratmamıştır. Bugün bizlere düşen, Çanakkale'de şahlanan o muazzam ruh ve şuurun idrakinde olarak hareket etmektir. Bizi biz yapan, bizleri başarıdan başarıya koşturan, bizi yeryüzünde milletlerin en azizi kılan değerlerimizin etrafında kenetlenmek, onları koruyarak yeni nesillere aktarmaktır. Şehit ve gazilerimizin emaneti olan aziz vatanımıza aynı bilinç ve idealle sahip çıkarak, çok çalışıp onu yeni ufuklara taşımaktır."



Kaynak: aa