EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesince (TÜ) kurulan "Yeşil Trakya Birimi"nin ilk toplantısı gerçekleştirildi.

TÜ'den yapılan açıklamaya göre, Sıfır Atık Projesi Entegre Çevre Bilgi Sistemi'ne kayıt aşaması tamamlanan "Yeşil Trakya Birimi"nin ilk toplantısı, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, TÜ Sıfır Atık Sistemi Yönetim Sistemi Yönetim Kurulu üyeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Öğretim Görevlisi Burak İşçimen, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belgin Elipek, Uzman Dr. Nilgün Tabakoğlu ve Çevre Mühendisi Tuba Doğru da katıldı. Toplantıda birim bünyesinde yapılan faaliyetler ve projeler değerlendirilirken ileriki dönemde yapılması planlanan çalışmalar da konuşuldu.

Üniversitenin sürdürülebilir ve ulaşılabilir yeşil kampüs olma hedefiyle eşitlik, bilgi paylaşımı, barış ve saygı ilkeleriyle doğal sistemlerin ve çevrenin korunması için yapılması gerekenleri üniversite kimliğiyle gerçekleştirmek için çalışmalarda bulunacak "Yeşil Trakya Birimi" enerji, ulaşım, gıda, su, eğitim, sorumluluk, sıfır atık gibi alanlarda öğrencileri ile hareket edecek.

Kaynak: aa