YALOVA (AA) - Yalova'da yaşayan 24 yaşındaki zihinsel engelli Tülay Karademir, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) aracılığı ile fabrikada istihdam edildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada, bakanlığın İŞKUR aracılığıyla engelli vatandaşların istihdam edilmelerine destek olmaya devam ettiği belirtildi.

Özellikle İşbaşı Eğitim Programı ile engelli vatandaşların mesleki deneyim ve tecrübe edinmelerinin sağlandığına yer verilen açıklamada, bu doğrultuda engellilere teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı çalışma ortamında gerçekleştirme fırsatının tanındığı ifade edildi.

Yalova'da yaşayan 24 yaşındaki zihinsel engelli Tülay Karademir'in de İşbaşı Eğitim Programı'ndan yararlanarak meslek sahibi olan engellilerden biri olduğu aktarılan açıklamada, Karademir'in eğitim sonrasında bir fabrikada yedek parça kontrol bölümünde istihdam edildiği bildirildi.

Açıklamada, ifadelerine yer verilen Karademir, İŞKUR sayesinde hem meslek sahibi olduğunu hem de ailesinin bütçesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Karademir, "Benim gibi engelli arkadaşlarım İŞKUR'un İşbaşı Eğitim Programı sayesinde meslek sahibi olabilirler." diye konuştu.

Kuzeninin meslek sahibi olmasından büyük memnuniyet duyduklarını anlatan Gülhan Tezce ise şunları kaydetti:

"Çünkü Tülay'ın anne ve babası da engelli. Elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz ama İŞKUR'un bu desteği çok önemli. Tülay gibi engelli kardeşlerimizin aktifleşmeleri ve sosyalleşmeleri adına artısı olan bir imkan. Tülay ve diğer engelli kardeşlerimiz İŞKUR'un desteği ile yalnız değiller. Daha önce İŞKUR aracılığıyla okullarda çalışmıştı. Tülay'ın İŞKUR'daki danışmanı çok yardımcı oldu. Hatta müracaat ettiğimizde, engelli çalışan arayan bir kişi geldi. Hemen diyalog kuruldu ve işe giriş yapıldı. Yani süreç, çok kısa sürede gerçekleşti."

Kaynak: aa