Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doktor Sena Dilek Aksoy ve Necati Çelik Devlet Hastanesi Kanser Kayıt Birimi Sorumlusu Hemşire Gülay Karakaş “Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında okulumuza gelerek öğrencileri kadınlarda sık görülen kanserler ve bu kanserlerden korunma yolları hakkında bilgilendirdi.

Her sekiz kadından biri hayatının bir evresinde meme kanserine yakalanmaktadır”

Sağlık Bilgisi öğretmeni Elif Oğut’un organize ettiği buluşmada Doktor Sena Dilek Aksoy konuşmasına kadınlarda sık görülen kanserlerle ilgili bilgi vererek başladı.  Aksoy, “Kadınlarda en sık görülen başlıca kanser türleri; meme kanseri, rahim ağzı kanseri, rahim kanseri, yumurtalık kanseri, troid, cilt, gırtlak, pankreas, mide, bağırsak, ve karaciğer kanseridir. Ancak meme kanseri tüm kanser türleri arasında görülme sıklığı açısından açık ara ile birincidir. Her sekiz kadından biri hayatının bir evresinde meme kanserine yakalanmaktadır. Meme kanseri erken evrede teşhis edildiğinde tedavi başarısı %95’lerin üstündedir”  şeklinde konuşarak, öğrencileri kendi kendine meme muayenesi yapma konularında bilgilendirdi.

Programın sonunda Teknik Müdür Yardımcısı Nurcan Güren okulumuza gelerek öğrencilerimizi bilgilendiren Doktor Sena Dilek Aksoy ve Hemşire Gülay Karakaş’a teşekkür çiçeği takdim etti.

Editör: TE Bilisim