Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyada büyük paniğe neden olan Korona Virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Gölcük Belediyesi Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in talimatıyla, ülkemizde ilk vakanın görüldüğü günden bu yana, vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde gece gündüz demeden her gün dezenfekte çalışmasına tüm hızıyla devam ediyor.

TEMİZLİK İŞLERİ ARA SOKAKLAR DAHİL TÜM YOLLARI DEZENFEKTE EDİYOR

Temizlik İşleri Müdürlüğü bağlı ekipler belli bir çalışma programı kapsamında, ara sokaklar dahil tüm mahallelerde yolları dezenfektanlı su ile yıkıyor. Ayrıca; evsel atık konteynerlerini de dezenfekte ediliyor. Yıpranmış evsel atık konteynerleri de, Gölcük Belediyesi bünyesinde üretilen yeni konteynerler ile değiştiriliyor. Günlük rutin işler ise aksamadan devam ediyor.

TÜM ORTAK YAŞAM ALANLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerde Korona Virüs ile etkin mücadele ediyor. Günlük olarak, tüm kamu ve kuruşları, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi, sağlık ocakları, ATM’ler, camiler, taksiler, fırınlar, muhtarlıklar, minibüsler başta olmak üzere tüm ortak yaşam alanları da dezenfekte ediliyor.

SOKAK HAYVANLARI DA GÜNLÜK OLARAK BESLENİYOR

Korona Virüs tedbirleri kapsamında; cadde ve sokakların boşalmasından dolayı, açlık ile karşı karşıya kalan sokak hayvanları da unutmayan Gölcük Belediyesi ekipleri, her gün boş arazilerde oluşturulan beslenme noktaları ile sokak hayvanlarını da besliyor. 

Editör: TE Bilisim