CHP Gebze Eski İlçe Başkanı, 31 Mart seçimlerinden Gebze Belediye Başkan Adayı olan Av. Recep Dursun, marmara Nakliyeciler Garajı'nın tahliye işlemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dursun açıklamasında; "Garajın tahliyesi yetmez. 140 milyonun tahsili de gerekiyor. 140 milyon zararın hesabını kim verecek? Kim hesap soracak? " dedi. İşte Dursun'un o açıklaması:

"GARAJIN TAHLİYESİ YETMEZ.140 MİLYON ZARAR DA TAHSİL EDİLMELİ!..

2013 yılından itibaren yüzlerce defa gündeme getirdiğim,ilçe başkanlığım sürecinde de defalarca meclis üyelerimizle mecliste dile getirip kamuoyu ile paylaştığımız,hatta Gebze Belediye başkan adaylığım sürecinde de defalarca ifade ettiğim Marmara Nakliyeciler vurgununu görmezden gelen kentimizin sanayi,ticaret,STK ve özellikle iktidar partisi AKP İl/ilçe başkanları ve parti yöneticilerine sitemim var.Kör,sağır ve dilsizleri oynayanlardan Gebze Halkına şikayetim var.

Gebze Bel.Bşk.Zinnur Büyükgöz seçimden sonra garajın belediyeye teslimi için girişimde bulunmuş ve bugün işletmeci şirket tarafından yürütülen hukuk entrikalarına bugün son nokta konulmuş.

Bel.Bşk. Mahkemede hakime hitaben “..işletici şirketin ihale ve kira süresi 2013 yılı Mayıs’ta bitmesine rağmen tahliye edilmeyerek 6 yıldan fazla süre hukuksuz işgali ile belediyenin “140 MİLYONLUK ZARAR"a uğratıldığını..” ifade etmiş.

Yeni belediye yönetimin bu işgale daha fazla izin vermemesini olumlu buluyorum.

Ancak kendisinin de mahkeme huzurunda ifade ettiği 140 milyon zararın hesabını kim verecek? Kim hesap soracak? Bu zararın oluşmasına sebebiyet veren önceki dönem belediye başkanı Adnan Köşker’ın yanında kar mı kalacak? Bu zararın artmasına sebebiyet verenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına kamuya zarar vermekten suç duyurusunda bulunulacak mı? Zararın tahsili için hukuki süreç başlatılacak mı?

İşgalci şirketten garajın alınması yetmez. Ayrıca bu zararı hem işletici ve hem de önceki dönem belediye başkanından tahsil edilmeli,Gebze halkına hizmet olarak harcanılmalı.

Yapanın yanında kar kalmasın.Ki, hiç kimse milletin parasını,malını kimseye peşkeş çekmesin.

Kentin kaynakları yağmalanmasın,çevre ve doğa katliamına müsade edilmesin, tüyü bitmemiş yetim hakkı yenmesin.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da;Gebze’li vatandaşlarımızın, Gebze’mizin haklarının korunması, yağma,talan,israf,kayırmacılığa ve partizanca uygulamalara karşı sonuna kadar mücadele edilecek,ilgililer kamuoyunda deşifre edilip siyasi ve hukuki sorumluluk için ne gerekiyorsa yapılacaktır.

Kenti yönetenlerin yaptıkları işler,aldıkları kararlarla harcamalar,satış,kiralama ve tahsisler mercek altına alınacak,Gebze halkı aleyhine,açıkça kanuna,ahlaka ve vicdanlara aykırı işlemler hakkında her türlü bilgilendirme ve hukuki yollara müracaat edileceğini Gebze Halkımıza duyurulur.

Saygılarımla!.."

Editör: TE Bilisim