Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Genel Başkan Vekili Şükrü Ar ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Birliktelikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin paydaş olduğu 21-22 Eylül 2019 tarihlerinde Kocaeli’de yapılacak “1989 Bulgaristan’dan Zorunlu Göçün 30. Yıl Etkinlikleri” hakkında görüş alışverişi de yapıldı. Bu kadim coğrafyada yaklaşık bin yıldır, İstanbul’u da 566 yıldır yöneten bir millet olarak üzerlerine düşen sorumluluğu bildiklerini dile getiren Başkan Büyükakın, “İnsanlık vicdanının merkezi olmuş Anadolu başta olmak üzere gönül coğrafyamıza, Kocaeli’nden hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

GÖÇ HİKAYELERİ BÖLÜMÜ OLACAK

21-22 Eylül 2019 tarihlerinde Kocaeli’de yapılacak olan etkinlik Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen “1989 Bulgaristan’dan Zorunlu Göçün 30. Yıl Etkinlikleri” aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapıldığının ifade edildiği görüşmede, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu projede çok önemli bir paydaş olduğu da vurgulandı. İki günlük etkinliğin ilk günü açılış ve öğleden sonra yurtdışından gelecek akademisyenlerin 1989 Bulgaristan göçünü farklı yönleriyle tartışacağı bir açık oturum olacağı bilgisi alan Başkan Büyükakın’a, ikinci gün film ve belgesel gösteriminin yanı sıra resim ve fotoğraf sergisiyle birlikte göç hikayeleri bölümlerinin olacağı hatırlatıldı.

“BALKANLARIN HUZURSUZ OLMAMASI İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Dr. Bayram Çolakoğlu, Doç. Dr. Ayhan Orhan, Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Aydın ve Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Armağan Aslan’ın da yer aldığı ziyarette ” Balkanlar'la tarihi ve kültürel bağlarımız var” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Saraybosna sevinirse, biz seviniriz. Filibe gülerse, biz güleriz. Priştine, Üsküp mutluysa biz de mutlu oluruz. Balkanların huzursuz, yalnız ve mutsuz olmaması için biz burada çok çalışacağız" diye konuştu. Ziyaret karşılıklı yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim