Atık yönetimi ve çevre sektörüne adım atacak olan üniversitelilerle tecrübe ve birikimlerini paylaşan İZAYDAŞ, Akademi eğitimi programlarına devam ediyor. İZAYDAŞ Akademi 48. Döneminde Eskişehir Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencilerini ağırladı.

25 ÜNİVERSİTELİ SERTİFİKA ALDI
Eskişehir Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencilerinden oluşan 25 kişilik grup, konusunda uzman şirket yöneticilerinden teorik ve pratik eğitim aldı. Atık yönetiminin tüm aşamalarını öğrenme imkânı bulan 48. dönem İZAYDAŞ Akademi öğrencileri eğitim sonunda katılım sertifikalarını aldı.

“SİZLERİ ÖNEMSİYORUZ”
Sertifika töreninde düşüncelerini dile getiren İZAYDAŞ Pazarlama Müdürü Ayfer Nefesoğlu, kurumun tecrübelerini özellikle sektörde yer alacak üniversitelilerle paylaşmayı çok önemsediklerini kaydetti. Eskişehir Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencileri de, eğitimlerin beklediklerinden çok daha iyi geçtiğini, verilen eğitimler ve uygulamaları yerinde görmelerinin kendilerine çok yarar sağlayacağını ifade etti.

AKADEMİ KONULARI
Daha sonra İZAYDAŞ Akademi’nin 48. Dönem katılımcılarına sertifikaları verildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi. İki gün süren eğitim programında; İZAYDAŞ genel tanıtımı, iş sağlığı ve güvenliği, atık yönetimine giriş ve atık hiyerarşisi, çevre mevzuatı, atıkların sınıflandırılması, atık kabul kriterleri, atıkların taşınması, atık beyan sistemi, tıbbi atık yönetimi, düzenli depolama sahası çalışma sistemi, çevre ölçüm ve analiz yöntemleri, tehlikeli atıkların geri kazanılması ve bertaraf yöntemleri dersleri işlendi. Akademi öğrencileri ayrıca tesis içinde teknik incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim