Abdurrahman Dede, 2011 yılında Çelik Motor’dan satın aldığı Kia Seul marka otomobilini kusurlu üretildi diye aldığı firmaya başvurması ile başlayan mücadelesi, 8 yıldır devam ediyor. Bilirkişi incelemesi ve otomobilin TİP onay belgesinde kusurun belirtilmesine rağmen mahkeme mahkeme dolaşan Dede, sonuç değişmeyince aracının arkasına koyduğu tabelalarla firmayı ve aracı ifşa etmeye karar verdi.;

SORUMLULAR GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEDİ

Yerel mahkemelerden birinin aracın gizli ayıplı, diğerinin  aleni ayıplı kararı, bilirkişilerin ‘aracın sürüş güvenliği ve trafik emniyeti yoktur’ raporlarına rağmen hukuk yolu ile bir sonuç alamayan Dede, kendi sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı “Kia ya söz geçiremeyen, Tip onay belgesinin ne olduğunu neyi kapsadığını bilmeyen, Mahkemelerde her tür sahtekarlığın yapılmasına rağmen bir yaptırım gücü olmayan Bilirkişi raporlarıyla; sürüş güvenliği ve trafik emniyeti olmadığı kesin olan, bir mahkemenin gizli diğer mahkemenin aleni ayıplı diye bozma kararı verdiği bir aracı Trafikten toplatamayan , gereğini yapamayan ülke TÜRKİYE’DiR .

Bu aracın sürüş güvenliği ve trafik emniyeti yoksa , bu araç gizli ve aleni ayıplıysa , bu araç el arabası mı ? İnşaatta kum mu taşıyor , insan mı ? Bunları göremeyen gereğini yapamayan anlayış yerli araba değil ancak inşaatlar için el arabası yapar.”

 

Editör: TE Bilisim