31 Mart tarihinde yapılan yerel seçime seçime günler kala “Gebze belediyesinin borcu yok, Gelecek yönetime kasada 150 milyon bırakıyorum” şeklinde açıklama yapan Eski başkan Adnan Köşker’in söyledikleri yalan çıktı.Gebze Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz’ün önceki gün basın toplantısında “Gebze Belediyesi’nin 366 milyon borcu var” şeklindeki açıklaması gündeme bomba gibi düşerken Gebze Kamuoyu “ Adnan Köşker kendisi ile ilgili bu ithamlara cevap versin, Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz’de Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunsun” çağrısı yaptı.

BELEDYE BORÇLANMIŞ KÖŞKER ZENGİN OLMUŞ

Gebze’de ki medya kuruluşlarını arayan binlerce vatandaş “10 yılda Gebze hak ettiği yatırımları alamadı aday gösterilmeyen Köşker’in serveti dudak uçuklatırken belediyenin yeni yönetimine 366 milyon borç bırakması kabul edilebilir değil,Köşker paraların nereye harcandığının hesabını vermeli” çağrısında bulundu.

KÖŞKER : BELEDİYENİN BORCU YOK KASADA 150 MİLYON LİRA VAR DEMİŞTİ

Gebze Belediyesinin borcunun mevcut belediye başkanı Zinnur Büyükgöz tarafından 366 milyon olarak açıklanmasının ardından kamuoyunda eski başkan Adnan Köşker’e büyük tepki geldi. Adnan Köşker’in seçimlerden kısa bir süre önce belediyenin kasasında 150 milyon olduğunu söylerken, bu rakamın da gerçeği yansıtmadığı da Zinnur Büyükgöz’ün açıklaması ile ortaya çıkmış oldu.

BORÇ AÇIKLANANDAN ÇOK DAHA FAZLA OLABİLİR

Zinnur Büyükgöz tarafından açıklanan 366 milyonun gerçek rakam olmadığını söyleyen bazı belediye yetkilileri ise, bazı borçların kimse tarafından bilinmediğine dikkat çekerek, bu rakamın çok daha yukarılarda olduğuna dikkat çektiler. Seçimlerin ardından belediye borçları listesinde olmayan bazı firmaların fatura kesip belediyeye getirdiği öğrenilirken, hesapta olmayan alacaklı sayısının da bir hayli fazla olduğuna dikkat çekildi.

YATIRIMI KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR YAPTI KÖŞKER PARALARI NEREYE HARCADI?

Öte yandan, Gebze’nin son on yılında gözle görülür önemli hizmetler olmamasına rağmen bu paraların nerelere harcandığı kamuoyu tarafından merak ediliyor. Eski başkan Adnan Köşker’in Gebze’den hesap vermeden ayrılmasının doğru olmadığını söyleyen bazı STK temsilcileri ise kendilerine açıklama yapılmasını isteyerek, AK Parti yönetimi ile yeni belediye yönetiminin de konunun takipçisi olmasını istediler.

MARMARA UZMANLAR ARAŞTIRILSIN

Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün eski ile ilgilenmeyeceğini açıklamasının ardından olayın Sayıştay ve Danıştay tarafından incelenmesi de istenirken, özellikle Marmara Uzmanlar Şirketi bünyesinden bulunan şirketlerin Gebze Belediyesine ekonomik olarak ciddi zarar verdiği konuşuluyor. On yıldır Marmara Uzmanlar tarafından işletilen çay bahçelerinin de giderayak kimlere hangi şartlarda verildiğinin kamuoyuna açıklanması isteniyor.

Editör: TE Bilisim