Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Arabacı, Gebze Belediyesi’nde gerçekleştirilen bir atamayı gündeme getirerek, “30.07.2019 tarihinde istihdam fazlalığı sebebiyle hizmetine ihtiyaç
duyulmadığından kıdem ve ihbar tazminatının ödenmesi şartıyla iş akdinin feshedilmesine karar verilen Hacı Key 02.08.2019 tarihinde 1. Dereceli özel müdür olarak atanıyor. Halen destek hizmetleri müdürü olarak görev yapan Hacı Key için yapılan uygulamada kanuni açıdan bir sıkıntı yok gibi görünse de, hizmetine ihtiyaç duyulmadığı için ihbar ve kıdem tazminatı ödenen bir kişiye, iki gün içerisinde nasıl oluyor da birdenbire ihtiyaç duyuluyor. Kıdem tazminatını anladık, üç gün sonra tekrar göreve başlatılacak bir kişiye neden ve niçin ihbar tazminatı ödenir. Ahmet Penbegüllü döneminden beri belediyede çalışan bir kişinin ihbar tazminatı da hatırı sayılı bir rakam olsa gerek. Bu tüy bitmemiş yetimin hakkı olmuyor mu? Bu hangi vicdanla bağdaşır” dedi.

Arabacı, bu durumun 12-13 milyon işsizin var olduğu ülkemizde toplumdaki güvensizlik ve hoşnutsuzluğu artırmakta ve milyonlarca genci umutsuzluğa sevk etmekte olduğunu belirterek, “Bir kez daha uyarmayı görev biliyoruz. Toplum vicdanını yaralayan bu uygulamalara son verilmeli ve devlette liyakat ilkesi hakim kılınmalı” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim