Sadece  Kocaeli’nin değil Türkiye’nin konuştuğu Darıca-  Gebze metrosunun bakanlığa devri mecliste gündem oldu. Devri ile ilgili bilgilendirme yapılmadığını belirten  CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir’in sorusuna yönelik Başkan Büyükakın, "Sanki devrettik, hata yaptık. Metro konusunda siyasi hazımsızlık var" ifadelerini kullandı.

BAKANLIK İŞLETİRSE KESİNTİ OLMAZ


Gebze Metrosu’nun Bakanlığa devri ile ilgili bilgilendirme yapılmadığını belirten CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir’in sorusuna yönelik Başkan Büyükakın, “Mayıs ayının 2019’unda çıkmış bir düzenleme. Eskiden bakanlık metroyu yapar belediye isterse belediyeye devrederdi. Metroyu bakanlık yaptığı ve işletmeyi de devrettiği için metronun gelirleri üzerinden yüzde 15’lik vergi kesilirdi. Mayıs ayında bu düzenleme  yapıldı. Belediye gelirlerinden kesintinin yapılması söz konusu oldu. Bakanlık işletirse böyle bir kesinti olmaz. Biz alacağız işleteceğiz derseniz para almasını kabul etmek durumundasınız" dedi.

GİZLENEN BİR DURUM YOK


Devamında Büyükakın, "Metroyu bakanlık yapacak. Burada kamuoyundan gizlenen bir durum yoktur. Teşekkür edeceğiniz bir konuyu ikide bir eleştiriyorsunuz. Sanki metroyu devrettik hata yaptık. Sanki siyasi hazımsızlık var. Devrederek önemli bir başarı elde ettik” yanıtını verdi. Taşdemir ise, “Kesintiyle ilgili bilgilendirme yapılmamıştı. Bilmiyorduk” dedi.

Editör: TE Bilisim