Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Cami Tasarımı Fikir Yarışması Ödül Töreni’nde ” yaptığı konuşmada, “Camilerimiz, şehrin ruhuna ve görünüşüne güzellik katacak şekilde planlansın” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankası A.Ş. tarafından düzenlenen “Cami Tasarımı Fikir Yarışması Ödül Töreni”, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Ankara’da düzenlendi.
“Cami ve mescitlerin, deprem, yangın ve sel gibi doğal afetlere karşı dayanıklı, bulunduğu coğrafyanın iklimsel özelliklerine göre bitkisel peyzaj düzenlemeleri olan, tarihi dokuya uygun mekânlar haline gelmesini istiyoruz” diyen Başkan Erbaş, şöyle konuştu:
“Camilerimiz, ihtiyaca göre Kur’an kursu, aile ve dini rehberlik bürosu, kitabevi, kütüphane, gençlik merkezi, çocuk oyun alanı, seminer salonu, çok amaçlı salon, sergi salonu, sanat atölyesi, spor alanı, konferans salonu vb. alanlarla bir külliye özelliği taşın istiyoruz. Camilerimizi, iç donanım, akustik, estetik, ışık, havalandırma gibi bütün yönlerden en ideal şekilde tasarlayarak inşa edelim istiyoruz. Camilerimiz, şehrin ruhuna ve görünüşüne güzellik katacak şekilde planlansın, kubbesiyle, minaresiyle ve diğer tüm unsurlarıyla orantılı olacak şekilde inşa edilerek özgün eserler olsun diye çalışıyoruz.”
Başkan Erbaş, cami mimarisi ile ilgili çalışmalar ve yarışmayla ilgili yaptıkları için Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ve ekibine teşekkür eden Başkan Erbaş, yarışmada dereceye girenleri de tebrik etti. 

Editör: TE Bilisim