Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, KOÜ Hastanesi’nde dolaşan bazı söylentileri açıkladı. İddiaya göre KOÜ Başhekimi döner sermaye ek ödemelerinin ödenmeyeceği konusunda çalışanlara bazı açıklamalar yapmış ve çalışanlar bu durumdan rahatsız olmuş. Bunun üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Ömer Çeker,“Türk Sağlık-Sen olarak bu iki husus ile ilgili idareye gerekli başvurumuz yaptık. Bu meselelerin peşinin bırakmayacağımızı herkes iyi bilmelidir” dedi.
‘ALIN TERİ HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR’
Bir işyerinde öncelikli olması gerekenin çalışanın alın teri ve emeği olduğunu ifade eden Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, “Ne yazık ki sağlık alanında faaliyet gösteren kurumlarda sağlık çalışanlarının emeği, ekmeği ve alın teri öncelik sıralamasının sonunda yer almaktadır. Hastanelerde herhangi bir ekonomik sorun, finansal bir problem varsa idareciler gözlerini çalışanın alın terine ve ekmeğine dikmektedir. Bunun son örneği Kocaeli Üniversitesine Bağlı Faaliyet gösteren Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yaşanmıştır. Kurumda görev yapan sağlık çalışanları arasında kulaktan kulağa anlatılan söylentiler hakkında resmi makamlar tarafından gerekli açıklamaların yapılmaması çalışanları rahatsız ve mutsuz etmektedir” dedi.
İDDİALARI SIRALADI
Çalışanların bu yöndeki ifadelerine ve iddialarını açıklayan Çeker, “Hastane başhekimi ameliyathanede araştırma görevlilerine ve bazı öğretim üyelerine hastanenin ekonomik durumunun iyi olmadığını ve bu nedenle Döner Sermaye Ek Ödemelerinin ödenmeyeceğini ifade eden bir konuşma yapmış. Başhekimin bu yönde bir gurup araştırma görevlisi ve öğretim üyelerine telkinde bulunduğu; idare tarafından daha sonraki bir tarih de farklı bir konuda tertiplenen resmi toplantıda da Başhekimin konuyu Döner Sermaye Ek Ödemelerine ( Performanslara) getirdiği iddia ediliyor. Başhekim, bu toplantıda da önceki konuşmalarını yenilediği katılımcılar tarafından anlatıldığı iddia edilmektedir” dedi.
‘ÇALIŞANLAR HUZURSUZ OLMUŞ’
Sözlerini sürdüren Çeker, “Diğer bir iddia ise çalışanların mesailerinin değişeceği, hastane personel servislerinin Rektörlük ve diğer okulların servisleri ile birleştirileceği veya personel servislerinin kaldırılacağı, bunun için servisler konusunda personelin indirimli taşınması ve ring servisler konulması için çalışmalar yapıldığı yönünde personel arasında yaygın bir şekilde konuşulmaktadır. Bu huzursuzluk personelin hizmet üretimine olumsuz yönde etki etmektedir. İdare bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için tüm personel ile toplantı yaparak personelin gündemini meşgul eden ve personelde kaygı uyandıran konular hakkında gerekli resmi açıklamaları yapılmalı” diyerek personelin tedirginliğine, mutsuzluğuna son vermesi gerektiğini belirtti.
‘ÇALIŞANI EZDİRMEYİZ’
Çalışanın katkısı ile elde edilen ekonomik değerin keyfi olarak iptal edilemeyeceğini de ifade eden Çeker, “İdarenin önce çalışanın hakkını ödeyip emeğine sahip çıkması gerekir. Servis gibi önemli bir hizmeti kaldırıyorum demek çözüm değildir, sorunların daha da büyümesine neden olunacağı aşikardır. Anayasamıza göre çalışma hayatının gelişmesi için önlemler alarak çalışanları korumak devletin, dolayısıyla da idarecilerin görevidir. Fakat burada yöneticiler çalışma hayatının zorlaştırarak devlet anlayışı ile bağdaşmayan tutumlar sergilemektedirler. Türk Sağlık-Sen olarak bu iki husus ile ilgili idareye gerekli başvurumuz yaptık. Bu meselelerin peşinin bırakmayacağımızı herkes iyi bilmelidir. Çalışanı kimseye ezdirmeyiz” dedi.

Editör: TE Bilisim