Kocaeli Ticaret Odası’nın sektörel istişare toplantıları tüm hızıyla sürerken, verimli geçen buluşmalarda aynı sektördeki Oda üyesi iş insanları hem tanışıyor hem de geleceklerine ortak görüşlerle yön veriyor. Bu kapsamda düzenlenen toplantılardan bir yenisi Mimar, Mühendis ve Danışmanlık Hizmetleri Grubu’nun yer aldığı Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi’ne bağlı Eğitim ve Danışmanlık Sektörü için düzenlendi.

KOSGEB DESTEKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

18. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Fikret Yıldırım’ın Komite Başkan Yardımcısı Levent Yapıcı, Komite Üyesi Fatih Özcan, Komite Yedek Üyeleri Nilay Özkan, Tuğba Coşkun, Yakup Ayvenli ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıda, KOTO’nun da iştiraki olduğu Doğu Marmara ABİGEM (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) yetkilileri ile KOSGEB Kocaeli Doğu Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Uğur Katırcı da, kurumları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıda ayrıca, Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Murat Sancak da yer aldı.

YILDIRIM’DAN ‘ORTAK GÖRÜŞ’ VURGUSU

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Meclis Üyesi Fikret Yıldırım, sektörün kendini ifade etme ve sorunları çözme gücüne yürekten inandıklarını belirterek, “Sahadaki arkadaşlarımızın görüşünü, istek ve önerilerini yansıtmayan hiçbir girişimin başarıya ulaşamayacağı inancındayız. Bu sebeple, görüşlerimizi değerlendirdiğimiz özellikle ortak sorunlarımıza ortak çözümler ürettiğimiz toplantımızın çıktıları rapor haline getirilerek bizlere çalışmalarımızda kılavuz olacaktır. Raporlarımız yetkililerle de paylaşılacak, Odamızın gücünü de arkamıza alarak, yarınlarımızı hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

TOPLANTIDA ELE ALINAN KONULAR

Toplantıda genel olarak, “Eğitim şirketlerinin tanıtımı, KOSGEB Danışmanlığı yapan firmaların ve teşvik çalışmaları yapan KOBİ danışmanlarının karşılaştığı sorunlar, teşvikler, Doğu Marmara ABİGEM ile yapılacak ortak çalışmalar, yeni kurulacak firmalara danışmanlık hizmeti, OSGB firmalarının danışmanlık ücretlerinin standartlaştırılması, MARKA tarafından Kocaeli’de gerçekleştirilen ihalelerde herhangi bir teklif kısıtlamasının olmaması, ihalenin tüm illere açık olması sorunu, yabancı diller konusunda KOTO bünyesinde eğitimler verilmesi, raf sistemleri konusunda herhangi bir yönetmeliğin olmayışı, KOTEV Eğitimleri, 18. Meslek Grubu çalıştay ekibinin kurulması” gibi konular ele alındı. 

Editör: TE Bilisim