GTO tarafından yapılan açıklama şöyle:

Gebze Ticaret Odası olarak kurulduğumuz günden bu yana Cumhuriyetimizin temel ilkeleri doğrultusunda çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürmekteyiz. İlke edindiğimiz anlayışın sağladığı hedefler doğrultusunda hizmet sürekliliği gayreti içerisinde olan bir Oda olarak; ülkemizin değerlerini daima korumakta, sahip çıkmakta ve söz konusu değerler ışığında çalışmaktayız.

Son günlerde sosyal medyada hakkımızda yer alan haberler bizleri ziyadesiyle üzmüş ve böyle bir açıklama yapılmasını zaruri kılmıştır. Tamamen art niyetli kişiler tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün posterinin Milli Mücadele’nin 100. yılında ters asıldığına dair yer alan haberlerin asılsız olduğunu belirtmek isteriz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin küllerinden yeniden doğuşunun mimarıdır. Bizler de her zaman Gebze Ticaret Odası olarak bu bilinç ile Atamız’ın koyduğu milli hedefler ışığında üyelerimize, bölgemize ve milletimize hizmet sunmaya çalışan bir kurum olduk. Bu hususta kurumumuzun duruşu ve Atamıza olan saygısı sorgulanamayacak kadar tartışmasızdır. Bugün sosyal medyada yer alan ve iyi niyetin çok ötesinde kasıtlı ve kötü niyetle yayınlanan bu tür haberler elbette Odamız ve Yönetimimize yönelik herhangi bir farklı algı oluşturamayacaktır.

Gebze Ticaret Odası olarak tacirinden, sanayicisine ülkemiz için istihdam oluşturmaya, her bir paydaşımıza gece gündüz hizmet vermeye çabalıyorsak, yüzlerce çocuğumuzun eğitimine katkıda bulunabiliyorsak, bir başka kıtadaki Sydney kentinde Atatürk’ ün hatırasının yaşatılmasına vesile olabiliyorsak, ülkemizin her köşesindeki vatandaşlarımıza zor zamanlarında yardım ulaştırma amacıyla koşabiliyorsak; bizlere emanet Türkiye Cumhuriyeti’ ni her daim ileriye taşımak gayesinde olmamızdandır.

Odamıza saldırı niteliğindeki bu tarz haberleri gerçekleştiren ve asla iyi niyet taşımayarak tamamen kötü bir üslupla bizleri karalama politikası içerisinde olan kişilerin kurumumuzu ve yönetimimizi zedelemesi mümkün değildir. Biliyoruz ki sosyal mecralarda asılsız haberler yaparak algı oluşturmaya çalışılması, son zamanların en büyük problemlerinden biridir. Bu sebeple; Gebze Ticaret Odası’na ve yönetimimize yönelik art niyet içeren söz konusu yayınları yapanlar tespit edilerek, kişiler hakkında kurumumuzca yasal işlem başlatılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Gebze Ticaret Odası

Editör: TE Bilisim