Protokol kapsamında GTÜ’nün Savunma Teknolojileri Enstitüsü bünyesinde lisansüstü programlarına kabul edilen MSB Tersaneler Genel Müdürlüğü’nde görevli personelin öğrenim ve araştırma yapmasına yönelik olarak akademik destek sağlanacak.

Rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan’ın GTÜ adına imzaladığı protokol, Tersaneler Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Yardımcısı Murat Yıldız tarafından imzalandı.

GTÜ’de tezli yüksek lisans doktora bütünleşik doktora ve doktora sonrası araştırma etkinliklerinin koşulları ve kapsamlarını düzenlemek amacıyla imzalanan protokol, 2019-2020 eğitim öğretim yılından başlayarak 5 eğitim öğretim yılı süresince yürürlükte kalacak.

Tersaneler Genel Müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyulan programlarda GTÜ’nün onayladığı akademik yeterliğe sahip personel için, programın akademik niteliklerinin yapı ve işleyişini etkilemeyecek şekilde, yeterli kontenjan ayrılacak. GTÜ’de Müdürlük adına müracaat eden personelin akademik durumlarını lisansüstü eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinin ilgili hükümleri kapsamında değerlendirilecek. Durumu uygun bulunan personel, ücretsiz olarak lisansüstü eğitime kabul edilerek müdürlüğe bildirilecek. Protokol kapsamında öğrencilerin tezli yüksek lisans ve doktora tez konularının Tersaneler Genel Müdürlüğü’nün ihtiyacına yönelik olması sağlanacak.

Editör: TE Bilisim