Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ihale iddialarıyla ilgili konuştu. Tarhan’ın ihalelerin tek firmaya verildiğini belirten açıklamaların samimi olmadığını ifade eden Büyükakın, “İhaleler adrese teslim yapılıyormuş. Mantık silsilesini izlediğinizde bile ortaya çıkıyor. Basına yansıdığı şekilde ‘Golf sahası olmayan belediye golf aracı aldı’ dediler. Golf araçlarını park ve bahçeler müdürlüğü çalışmalarının işlerini rahatça yapabilmeleri adına aldık. Sahillerimizde çöpleri toplamak için aldık. Toplam 18 araç var. 18 araç 270 Bin TL’ye aldık. Golf oynamıyorum ben. Kendisinin golfe ilgisi varsa bilemem. Hayatımda golf sahası görmedim. Golf aracı alıp golf oynayacak halimiz yok. Türkiye’nin en borçlu belediyesi golf aracı aldı dediler. Asıl yaptıkları şey bizim israf ettiğimizi göstermeye çalışmaktır. İsrafçı konumlandırması yapmak istiyorlar” diye konuştu.

KIVIRIP DURUYORLAR

CHP’lilerin ne kadar kurum varsa itibarını yerle bir etmeye çalıştığını söyleyen Büyükakın, “Bunu bilinçli yapıyorlar. İtibar suikastı yapıyorlar. Bunu bir siyaset biçimi haline getirdiler. Ama her kuşun eti yenmez. Her seferinde altında kalırlar. Allah böyle şaşırtıyor adam işte. Bizimle ilgili konuşurken dikkatli konuşsunlar. Kuru gürültüye pabuç bırakmayız. Şimdiye kadarki sakinliğimiz kentin huzurlu kalması içindir. Gündelik polemiklerle horoz dövüşü olmasın. Çevir kazı yanmasın. Kıvırıp duruyorlar, Allah kimseyi bu duruma düşürmesin” ifadelerini kullandı.

BİLMİYORSANIZ SORUN

İSU’ya alınan ve gündem haline gelen telefonlarla ilgili de konuşan Büyükakın, “İSU’nun telefonları mevzusu. Kaç kere söyledik bunu. İSU’da 47 borç takip personeli var, 148 sayaç okuma personeli var. 70 tane de online şantiye işlemi yapan personel var. Alınan telefonlar bu arkadaşlara verildi. Biz tanesini Bin 131 TL’ye aldık. İhale kanununa göre marka yazıp ihaleye çıkamazsınız. Ne dediğinizi de bilmiyorsunuz. Bilmiyorsanız bari sorun. Ayrıca bu telefonlar yerli üretim. İnsan böyle gözünü kapatıp böylesine isnatlarda bulunur mu?” diye sordu.

ŞOFÖR VE YAKIT VARSA NEDEN ALALIM?

Şoförsüz ve yakıtsız alınan araçları da açıklayan Büyükakın, “Şoföre ve yakıt var demek ki araç lazım. Böyle bir mantık olabilir mi? İlla ben her araba aldığımda şoför de mi almak zorundayım. Belediyelerle ilgili düzenlemeler meclisten geçtiğinde ne yapıyorsunuz. Hizmet alımı kapsamında bu düzenleme meclisten geçti. Bu adamları BELDE A.Ş.’ye aldık ya. İhale açık ihale olmalı diyor. Zaten açık. Online ihale yapılmış ona da mı bakmadınız. Bile bile yapıyorsunuz ya da bilmeden çıkıp konuşuyorsunuz. Yazıklar olsun diyorum. Farklı bir partiden seçilmiş belediye başkanı olabilirim ama bir siyasetçi başka bir siyasetçi hakkında pervasızca konuşabilir mi? Suç duyurusunda bulun madem öyle elinde delil varsa” dedi.

EN BÜYÜK KAZIĞI ATTINIZ

Belediyeye alınan çikolataları da açıklamasına ekleyen Büyükakın, “Çikolata alıp depoya kaldırmışız. Her bayramda personelimize dağıtılmak üzere çikolata alırız. Piyasa’da 50 TL tanesi 22 TL’ye alınmış. Tek tek baktım samimiyetle inceledim. Buradaki kahve dünyası franchising olduğu için burası 8 Bin veremedi. Biz de İstanbul firmasından aldık. Kalkıp denizin üzerinde yürüyerek karşıya geçeyim yüzme bilmiyordu derler” dedi.

Editör: TE Bilisim