İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nin 12. Dönem Olağan Genel Kurulu bugün saat 10.00’da  Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası meclis salonunda başladı. Oda üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği genel kurula mevcut başkan Kahraman Bulut adaylar Halil Ardıç, Saliha Belkıs Akbal ve çok sayıda oda üyesi katıldı.  İlk gün faaliyet raporu okundu ve konuşmalar gerçekleştirildi. Kocaeli Bölgesinden toplam 2 bin 850 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu seçimler ise yarın oda binasında saat 09:00 ile 17:00 arasında gerçekleştirilecek. Seçimlerde 7 kişilik yönetim kurulu ve 15 kişilik üst kurul delegesi seçilecek.

DEMOKRATİK ANLAYIŞIMIZIN GÖSTERGESİ

Genel Kurulda söz alan mevcut başkan Kahraman Bulut, “2018 yılında yapılan seçimler sonrası yönetime seçildim. Kavrayıcı ve kapsayıcı olmaya çalıştım. İnşaat Mühendisleri Kocaeli şubesi olarak Gebze ile birlikte 3 bine yakın üyesi ile şehrimizin büyük bir meslek örgütü haline geldik. Üç farklı adayın olması bizim demokratik anlayışımızın bir göstergesi. Başkanlığa aday olan arkadaşları ekibim ve şahsım adına tebrik ediyorum. Biz Kocaeli’yi ilgilendiren önemli konulara imza attık. Bir yıldır bu görevi yürütmekteyim. Birçok çalışma yaptık. Meslek alanımız son yıllarda farklı mesleklerin baskısı altında” dedi.

MESLEK YASALARIMIZ YETERSİZ

Meslek yasalarının yetersizliği hakkında konuşan Bulut, “Meslek yasamızın yenilenmesi gerekiyor. 81 ilde 26 şube le hizmet vermeye çalışıyoruz ama meslek yasalarının yeterli olmayışı bizi zorluyor. Genç meslektaşlarımız asgari ücretle bile iş bulamıyor. Bu konuda çalışma yaparak gençlerin önünü açmaya çalıştık, elimizden geleni yaptık.  Hedefimiz mesleğimize şehrimize ve ülkemize hizmet etmektir. Geçmişte yaptıklarımız irdelendiğinde gelecekte yapacaklarımız görülebilmektedir. Şimdiden yeni seçilecek Genel Kurula hayırlı olsun diyorum “ ifadelerini kullandı

DUVARSIZ ODA İLKESİ

Yarın yapılacak seçimlerde aday olan Saliha Belkıs Akbal yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “İMO’nun kendi meslek alanı içinde görüşler geliştirip çözüm önerileri sunmak zorundadır. Odamıza düşen görev ve hedefimiz inşaat mühendisliğine hak ettiği değeri kazandırmaktır. Duvarsız oda ilkesiyle üyelerle iletişim halinde olmalı her an sorunlara çözüm olmalıyız. Ülkemizde 6 milyondan fazla konut riskli durumda. Bu sebeple bizlere büyük görev düşüyor. Henüz bir deprem bile olmadan yıkılan duvarlar var. Bir an önce yapıların güvenli hale getirilmesi gerekmektedir. Oda olarak bu konuda diğer STK’lar ile projeler gerçekleştireceğiz. Meslekte ilerlemenin yolu örgütlenmeden örgütlenme de odalardan geçer. Bu kentte bulunan meslektaşlarımızla çalışmalar yürüteceğiz. Emeğimizin karşılığını almak için mücadele edeceğiz. Kent içinde yapılan önemli projelerin şehir dışından mühendislere verilmesine engel olacak ve şehirdeki donanımı oluşturacağız.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN YÖNETİMLE İŞBİRLİĞİ

Son olarak söz olan diğer aday Halil Ardıç,  Kocaeli İMO’da değişim imajıyla yola çıktık. Öncelikle deprem konusundaki eksikliklerimizi tamamlayacağız. Üyeleriyle barışık bir oda haline geleceğiz. Kurulları çalışır duruma getireceğiz. Mesleki dertlerimizin paylaşılması adına istihdam çalıştayı düzenleyeceğiz. Kentsel dönüşüm konusunda yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde olacağız. Üyelerimizin sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız” şeklinde konuştu

KAHRAMAN BULUT’UN LİSTESİ

Tuncay Arıcan, Nevzat İlker Ural, Murat Karadniz, Şerafettin Vural, Şüheda Çetiner, Ayşen Kaya

Merkez Delegeleri

Tolga Ok, Ahmet Kadı, Ziya Topal, Haşmet Belen, Esra Konuk, Volkan Gümüş, Yasin Korkmaz, Ziya Özhan, Tuğrul Özel, Mert Kanbur, Mustafa Bölükbaşı, Mehmet Akif Alponat, Cihan Bahadır Yaşar, Fatih Yazıcı, Fayik Ortaç

HALİL ARDIÇ’IN YÖNETİM LİSTESİ

Halil Ardıç, Erkan Akpınar, Görkem AB baş oğulları, Raif Altunsoy, Devrim Yılmaz, Elifhan Karaaslan, Özkan Karageyik.

Merkez Delegeleri

Fuat Okay, Celal Civelek, İbrahim Kaba, Deniz Levent Tonbul, Erhan Coşan, Cantuğ Akyıldız, Yalçın Kayalı, Bali Ender Kodal, Murat Bayzin, Ahmet Kadı, Ziya Topal, Ümit Kabay, Sedanur Kara, Murtaza Doğanyılmaz, Ziya Özhan.

SALİHA BELKIS AKBAL YÖNETİMİ

Saliha Belkıs Akbal, Sami Yılmaz, Hayati Yusuf Saka, Burak Yavuz, Ramazan Akkaya, Nurten Kuşçuoğlu, Tuğba Ay.

Merkez delegeleri

Yüksel Kavlak, Rasim Capgulaş, Faruk Koz, Keramettin Gençtürk, Dursun Meydanlı, Hasan Yazıcı, Faik Recai Bayraktar, İsmail Aydoğan, Alparslan Gökbayrak,  Sibel Uzun, Barış Hülür, Ferhat Kurt, Mehmet Yıldız, Melek Akkaya, Asım Durmuşoğlu.

Editör: TE Bilisim