İSU tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Bugün ki basın yayın organlarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Ünal Özmural, “İzmit ilçemizde yürütülen su kayıp kaçaklarla mücadele çalışmalarında projenin bir parçası olan şebeke basınçlarının optimum seviyeye getirilmesi sırasında vatandaşların mağdur edildiği ve basınçların tekrar eski haline getirilmesi” hususunda Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında soru önergesi vererek, bu önerge sonucunda basınçların 4,7 bara yükseltildiğine dair açıklama yapmıştır.

Halbuki bahse konu vatandaş şikayetleri, İSU Yönetim Kurulumuzun 09.07.2019 Salı günü yapılan toplantısında değerlendirilmiş ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın şehir şebekesindeki basınç değerlerinin abonelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeniden düzenlenmesi talimatı ile saha çalışması yapılmıştır.  Bu çalışmalar sonucu, 2019 Temmuz ayı ortası itibari İzmit ilçe sınırları içerisinde ortalama şebeke basıncı 4,7 bar olarak ayarlanmıştır.

Şehir şebekemizde yapılan son  basınç ayarlaması meclisimize verilen soru önergesinden yaklaşık 1 ay önce uygulamaya konulmuştur. Su kayıp ve kaçakların azaltılması için yapılan yeni basınç uygulaması, Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatı ile yaklaşık 3 aydır yürütülmekte olup meclisimize verilen soru önergesi ile ilgisi bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilisim