Kocaelispor’un yöneticisi İsmail Parlak ticari faaliyetleri nedeniyle 3 günlüğüne gittiği Gürcistan’da 8 gündür karantinada tutuluyor. Havaalanına indikten sonra beraberindeki Özgür Kaplan ile birlikte arabaya bindirilerek Batum’da bulunan Green Glass Hotel’e götürülen Parlak ve Kaplan herhangi bir açıklama yapılmadan 8 gündür otel odasında tutuluyor.

“DAHA ÖNCEDEN DE GELDİK AMA SORUN ÇIKMIYORDU”

Konuyla ilgiliaçıklama yapan İsmail Parlak, “Pandemi sürecinde işimiz gereği yine Gürcistan’a geldik. Test yaptırıp 1 gün sonra işimize bakıyorduk yani sorun yaşamıyorduk. Ama bu kez 8 gün gündür otelde karantinada tutuluyoruz. Ülkenin aldığı pandemi kuralları mı değişti, bize özel bir uygulama mı yapıldı, herkese mi böyle muamele yapılıyor henüz anlamış değiliz. Çünkü hiçbir açıklama yapılmadı. Şöyle ki sanki Covid-19 testimiz pozitifmiş gibi muamele görüyoruz.

HEM TÜRKİYE’DE HEM DE KAPIDA TEST NEGATİF ÇIKTI

Türkiye’de buraya gelmeden 1 gün önce testimizi yaptırdık ve sonuç negatif çıktı. Raporu Türkçe ve İngilizce olarak aldık. Burada kapıdan geçerken de kişi başı 1000 lira alarak yeniden test yaptılar, o da negatif çıktı. Bizi ne olduğunu anlamadan alandan alıp otele götürdüler. Sorularımıza yanıt alamadık. Konsolosluğu aradık fakat bizi geçiştirdiler, yardımcı olmadılar. Yabancı bir ülkede konsolosluktan da destek alamayacaksak yapacak bir şeyimiz yok. 

“KONSOLOSLUKTAN YARDIM İSTEDİK AMA İLGİLENEN OLMADI”

 Buradaki Türk arkadaşlardan öğrendiğimize göre bugün testimiz yapılacakmış. Ondan sonra muhtemelen yarın test sonucu çıkınca bırakılacağımızı düşünüyorum. Gelen Türk vatandaşlara konsolosluk, elçilik sahip çıkmalı. Biz yardım göremedik. Bizim buradaki sıkıntımız bilgi alamamak ve ilgi görememek oldu” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim