Kuyumcular yarın basın açıklaması yapacak

Bugün kepenk açmayan Gülaçtı Kuyumculuk, tüm çalışanlarının da çıkışını 29 Nisan 2019 tarihinde verdiği öğrenildi. Gülaçtı Kuyumculuk’un sahibi Hüseyin Gülaçtı ise ikamet ettiği adresteki evini boşaltarak Kocaeli’yi terk etti. Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç, konuyla ilgili yarın bir basın açıklaması yapacağını belirtti.

Bugün kepenk açmayan Gülaçtı Kuyumculuk, tüm çalışanlarının da çıkışını 29 Nisan 2019 tarihinde verdiği öğrenildi. Gülaçtı Kuyumculuk’un sahibi Hüseyin Gülaçtı ise ikamet ettiği adresteki evini boşaltarak Kocaeli’yi terk etti.

YARIN BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEYECEK

Konuyla ilgili en merak edilen açıklama Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç’un ne diyeceğiydi. Yarın bir basın açıklaması düzenleyeceğini söyleyen Koç, “Maalesef bu arkadaşımız ve son 5 yılda piyasadan çekilenler sektörümüze bir darbe daha vurmuştur. Zaten 20-25 yıldır sektörümüzün dürüst esnafına darbe vuruyorlardı. Nihayetinde tüketiciye yansıyan ve piyasada totalde bir tona yakın altını kaçırarak veya zarar ettirerek piyasadan çekildiler. Sadece bu Gülaçtı değil ama Gülaçtı işin üstüne en son bir darbe daha vurdu.” dedi.

“NORMAL BİR KUYUMCU BATMAZ”

Koç, “Dolayısıyla böyle bir mağduriyet durumu var,  mağdur olan insanlar var artı sektör açısından güven kaybına sebep olan bu durumu biraz daha mantıklı bir açıklama yapmak adına bir basın toplantısı yapacağız. Sektörün en büyükleri onlardı, diğerlerinin batma diye bir durumu çok fazla olmaz. Normal bir kuyumcu batmaz zaten şöyle batma, israf etmediği zaman zaten batma diye bir durumu olmaz. Bu çok büyük dükkânlar da olur, küçük dükkânlarda olur mu olur. Tabii ki şuan insanların ne durumda olduğunu bilemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim