MALATYA (İGFA)- Uzun süredir alternatif bir yolun açılmasını bekleyen ve bu anlamda uzun yıllardır uğraş veren Özsan Sanayi Sitesi esnaflarının bu sorununa çözüm bulan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anayurt Bulvarının devamı olan Özsan Sanayi Sitesinde yeni hizmete giren yolu esnaflarla birlikte inceledi. Tamamlanan ve asfaltlanan yoldaki çalışmaları inceleyen Başkan Gürkan, Anayurt Bulvarı ve devamı niteliğindeki yolların açılmasıyla trafik yoğunluğunun %40 oranında azaldığını söyledi.

30 yıllık hayallerini Selahattin Gürkan’ın gerçeğe dönüştürdüğünü belirten Özsan Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Şemsettin Alkan, 30 senedir Belediye Başkanlarının kapısına gitmelerden çok usandıklarını belirterek, Başkan Gürkan'a teşekkür etti. 

DÜKKANLARIN KIYMETİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Yeni açılan kuşak yolları, bulvarlar ve alternatif yollarla birlikte Malatya’nın trafik sorunu olmayan bir il hüviyetine kavuşacağını dile getiren Başkan Gürkan, “Özsan Sanayi Sitesinde açtığımız yolumuz; Kışla caddesinden başlayıp doğuyu batıya bağlayan ana arterimize ilk defa bir alternatif yol açılmış oldu. Gerek Anayurt Bulvarının yapılmış olması, gerek bitmek üzere olan Danişmend Gazi Bulvarının yapılıyor olması Malatya’daki birinci sorun olan trafik ve ulaşım sorununu da aşağıya çekecektir diye düşünüyorum. Hem esnafımızın müşteri potansiyeli açısından hem de dükkânlarının kıymeti

açısından da açtığımız yol önemli” diye konuştu.

Kaynak: igf