Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneğinin girişimleriyle ve Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında alınan karar doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırlanan Narkotik Eğitim TIR’ının ilimize getirilmesi kararı alındı Narkotik Eğitim TIR’ı, Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği ile Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Koordinasyonunda Kocaeli Kitap Fuarı girişinde ziyaretçilerine ücretsiz olarak hizmet verecek.
4-5 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA 
Narkotik Eğitim TIR’ının ilimize getirilmesi nedeniyle bir açıklama yapan Kocaeli Bağımlılıkla Mücadelede ve Rehabilitasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Ömer Karataş, Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de asrın vebası olan uyuşturucu illetinden gençlerimizi uzak tutmaya ve bu tür bağımlılıkları önlemeye yönelik çalışmalarımıza kurulduğumuz günden bugüne hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda Narkotik Eğitim Tırı içerişinde oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonuna konulan 12 dokunmatik ekranda ki eğitim modülleri ile madde bağımlılığı konusu, farklı boyutları ile işlenerek; gençler ve aileler üzerinde daha etkili ve kalıcı etkiler bırakılması hedeflenmektedir’’ dedi.
‘GENÇLERİMİZ GELECEĞİNE GÜVENLE BAKABİLMELİ’
Karataş, eğitim tırının dünyada tek olma özelliğini taşıdığını vurgulayarak, “Türkiye’nin en çok ziyaret edilen Kitap Fuarı olan 11.Kocaeli Kitap Fuarı giriş alanında, 4-5 Mayıs tarihlerinde iki günlük Narkotik Eğitim TIR’ını ilimizde ağırlayarak bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadelede; suçtan arınmış güvenli bir toplumun gelişimine ve geleceğine güvenle bakabilen gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
AİLELER VE ÖĞRENCİLERİ DAVET ETTİLER
Son olarak Aileleri çocuklarıyla birlikte eğitim tırına davet eden Karataş, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerin madde bağımlılığından korunması için farkındalıklarının artması ve bilinçlendirilmeleri için bu eğitim tırını ziyaret etmeleri azımsanmayacak kadar değerlidir ” diye konuştu. Vatandaşların uyuşturucu sorununa karşı farkındalığını arttırmak amacıyla gerçekleştirilecek etkinlikte; uyuşturucunun zararları ve uyuşturucu kullanan bir kişinin yaşadığı sorunları birebir anlatılarak gösterilecek. Tır öğrencilerin yanı sıra Kocaeli'de yaşayan herkesin ziyaretine de ücretsiz olarak açılacak.

Editör: TE Bilisim