11. Kocaeli Kitap Fuarı’ndaki konferansında konuşan Prof. Dr. Doğan Aydal dünya derin devletini anlattı

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11.Kocaeli Kitap Fuarı Akçakoca Konferans Salonunda, Prof. Dr. Doğan Aydal son kitabı Savaş Tuzakları kitabını anlattı. Konferans katılımcılarına, Ortadoğu’da yaşanan birçok konuya açıklık getirdi. Aydal, Amerika’nın Afganistan’da eroin üretimini teşvik etmesi, İkiz Kuleler olayında CIA ve FBI üst düzey elemanlarının bulunduğu gibi birçok önemli detayları dile getirdi.

2001 İKİZ KULE SALDIRISININ PERDE ARKASI

Kitap yazmak için bir şeylerin sizi tetiklemesi lazım diyen Prof. Dr. Doğan Aydal, “ Dış dünyada kurulan tuzakların ülkemizi nasıl etkilediğini göstermek için Savaş Tuzakları kitabını yazdım. 2001 yılında Amerika’da İkiz Kulelerin vurulması olayının arka planını inceledim. Gerçekler bize anlatıldığı gibi değil. İkiz kulelerin yanında 47 katlı bir bina var, CIA ve FBI üst düzey elemanları bu binada yer alıyor. İkiz kulelerle birlikte o bina da çöktü. Bu binayla ilgili hiç kimse bahsetmedi” şeklinde konuştu.

ABD AFGANİSTANDA EROİN ÜRETİMİNİ TEŞVİK ETTİ

Pentagon saldırısında binanın içeriye doğru göçtüğü fotoğrafların olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aydal ” Amerika bir iç operasyon yaşadı bu saldırılarla. Afganistan’ı işgal ettiler. Taliban haşhaş ekimini yasaklamıştı. ABD işgali sonrası haşhaş tarlaları açıldı. Her yıl Afganistan’daki yetiştiricilere 9 milyar dolar ödeniyor. ABD Afganistan’da eroin üretimini teşvik etti. Latin Amerika’da ve dünyanın birçok yerindeki örtülü operasyonlar için CIA bu parayı kullanıyor. Amerikan Başkanı Trump Afganistan’dan 1 trilyon dolarlık maden geliri beklediklerini de açıkladı” dedi.

ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDU

Maden Savaşları”, “Petrolsüz Dünya”, “Enerji Kan Kokuyor”, “Sular Kızıl Akacak” ve “Enerjiye Açılan Karanlık Kapılar” gibi 14 kitabı bulunan Prof. Dr. Doğan Aydal, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı, Başbakan Danışmanlığı, T.B.M.M.’de Danışmanlık, Sümer Holding Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonu Meslek Yüksek Okul Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi Senato Üyeliği ve Afrika Çalışmaları ve Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü gibi idari görevlerde bulundu.

Editör: TE Bilisim