Tarhan, “Bu yanlıştan dönülmezse, Avukat tutup köylülerimizin parasını geri alana kadar bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

KANALİZASYON YOK, ATIK SU BEDELİ VAR

Tahsin Tarhan, “Köylümüz zaten ekemez, biçemez hale getirildi. Mahsulü değer görmediği için artık çiftçilik bile yapmıyor.  Bu vatandaşlarımızın çoğunun gelir seviyesi belli. Kanalizasyonu olmayan köylerde insanlara faturanın 4 te biri oranında atık su bedeli adı altında işlem yapılıyor. 200 liralık faturanın 50 lirası atık su bedeli. İyi de bu köylerde kanalizasyon yok ki neyin bedelini alıyorsunuz. Bu durumdaki hanelerin tespit edilip derhal bu yanlıştan vaz geçilmesi gerekmektedir.” Dedi

YA İADE EDİLİR YA HUKUK YOLUYLA FAİZİYLE ALIRIZ

Tahsin Tarhan, “Her şeyin kabul edilebilir ve makul bir yanı vardır. Bir ayda iki defa doğal gaza gelen zamdan, elektriğe gelen zamma kadar hepsini eleştirebiliriz, tartışabiliriz ancak kanalizasyonu olmayan yerden atık su bedeli alınmasını kabul edemeyiz.

Bütün şehir yasası ile köylünün sırtına bindirilen bu yükten, vatandaşımızı bir an evvel kurtarmalıyız.

Sulama işlemi yapan çiftçiden atık su bedeli alınacaksa tarımın kalkınmasından nasıl bahsedeceğiz.

Ya yeni bir düzenleme getirilir, ya da hukuk yoluyla vatandaştan alınan paraları faiziyle geri alıp hak sahiplerine dağıtırız.” dedi

VATANDAŞIN AKLIYLA DALGA GEÇİYORLAR

Tahsin Tarhan, “Her ay elektrik faturalarından, doğal gaz faturalarından “Bakım Ücreti” adı altında para kesiliyor. Her ay gelip bakım yapan mı var? Yok. Ama iş para almaya gelince nereden kaynak yaratacağını bilmeyenler vatandaşın aklıyla dalga geçercesine fatura düzenliyor. Sivil Toplum Örgütleri, Sendikalar, Tüketici Hakları Dernekleri, Meslek Örgütlerinin tamamıyla birlikte bu düzene dur demeliyiz” dedi.

Editör: TE Bilisim