İSTANBUL (AA) - Tuzla'da ara verilen okullarına tekrar dönebilmek amacıyla hazırladıkları yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunma yollarını anlatan afiş ve resimleri sokağa asarak, Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'dan bunların billboardlara asılmasını talep eden iki kardeşin isteği gerçekleşti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tuzla Aydınlı Mahallesinde oturan 7 yaşındaki Ayşe ile 9 yaşındaki Gözde Düzdoğan, okula gidebilmek için elleriyle hazırladıkları Kovid-19 salgınına karşı uyulması gereken kuralları anlatan uyarı afişlerini sokaklar asarak, farkındalık oluşturdu.

İki kardeş, Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı’dan yaptıkları afişleri billboardlara asmasını ve daha çok insana ulaşmasını istedi. Başkan Yazıcı, kardeşleri kırmayarak, afişleri Tuzla’da bulunan billboardlara astırdı.

Çocukların bu duyarlı davranışlarından etkilenen Yazıcı, Ayşe ve Gözde’yi makamında misafir ederek, sohbet etti.

Yaptıkları duyarlı davranıştan dolayı çocuklara tablet hediye eden Yazıcı, "İnsani özellikleri ile insanın sosyal yaşamdaki yeriyle, ailesine, ülkesine ve insanlığa karşı sorumluluklarını yerine getirecek bireyler yetiştirebilmek için okullarda da daima uğraşıyorduk. Çocuklarımızda bunu görmek bizi çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Yazıcı, çocukların kendi mahallerinde ve sokaklarında koronavirüs tedbirlerine uyumlu hareket etmeleri, yaşamların sürdürülmesi için afişler hazırladığını anımsatarak, "Biz de çocuklar ile temasa geçerek, bu afişleri Tuzla’nın tamamına yayabilir miyiz, bütün vatandaşlarımıza gösterebilir miyiz?' diye harekete geçtik. Biz tüm tabelalarımızda, tüm panolarımızda ve LED ekranlarımızda çocuklarımızın bu duyarlı hareketlerini ve duyarlı davranışlarını en iyi şekilde, yansıtacak şekilde ve tüm toplumda da yaygınlaşması açısından yayınladık. Ben, kendilerini tebrik ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

Gözde Düzdoğan da billboardlarda resimlerini gördüklerinde mutlu olduklarını, evde yine afişler hazırladıklarını ve astıklarını belirtti.

Görüşmenin çok güzel geçtiğini kaydeden Düzdoğan, "İnsanlardan, sadece temizlik, hijyen ve maske kurallarına uymalarını istiyorum. Aslında koronavirüs bizden asla güçlü değildir. Aslında tedbirleri eline alsalar, koronavirüs’ü yenebiliriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa