İSTANBUL (AA) - Tuzla Belediyesi, İstanbul'da cumartesi akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren kar yağışında ambulans hizmeti vermeye devam etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye, yoğun kar yağışının olduğu günlerde de bünyesinde bulunan 3 ambulans ile tedavisi süren ya da hastanede randevusu olan hastaları taşımayı sürdürdü.

Yoğun kar yağışı altında, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesinde tedavisi tamamlanan yatalak bir hastanın evine kadar ambulans ile taşınma hizmeti kameralara yansıdı.

Ambulansa, Tuzla'dan Kartal'a doğru seyir halindeyken bir aracın yol vermemesi de kameralarca kaydedildi.

- "Her hastadan sonra ambulansımız temizleniyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ambulans servisinde çalışan Yasin Kaleli, stabil poliklinik hastası taşıdıklarını belirtti.

Kaleli, hastaları hastanelerine yetiştirmeye çalıştıklarını kaydederek, "Kar yağışı sırasında öncelikle can güvenliğine dikkat ediyoruz. Mümkün olduğu kadar dikkatli gitmeye çalışıyoruz. Bu soğuk havada hastamızı hızlı bir şekilde ev ile ambulans arasında indirip, ambulansa koymaya çalışıyoruz. Üç adet ambulansımız var. Bir ambulans günde ortalama 7-8 nakil yapıyor. Toplam 15-20 nakil yapıyoruz. Hastalarımı bıraktıktan sonra en çok temizliğe dikkat ediyoruz. Ayrıca koronavirüs hastası taşıdığımız zaman daha detaylı bir dezenfekte ediliyor. Her hastadan sonra ambulansımız temizleniyor, dezenfekte ediliyor. Daha sonra ikinci hastaya geçiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesindeki tedavisi tamamlanan annesini ambulans ile evine götüren Meryem Temel de Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile tüm ekibe teşekkür ederek, "Bu zor zamanda yatalak hastamızı 9. kattan indirmek çok zordu. Sabah 08.00'de geldiler. Allah razı olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa