Hala inanmadığım ve insanlığın varlığından bu yana olan gribal bir olaydan öte basit bir rahatsızlık olduğuna inandığım covit saçmalığının, birilerinin imdadına nasıl yetiştiğini bir kez daha gördük.

Evet, kutlama telefonunu açmayan ama art arda dosyalar açan ve son olarak Ermeni dosyasını açan okyanus ötesinden gelen kara haberler ardından iyice köşeye sıkışanlar, ülkenin harıl, harıl tartıştığı konuyu ötelemek ve unutturmak için çok kolay bir yola yani yasağa sığındılar, 20 gün hapiste pardon evlerde kalacaksınız diyerek..


Bu yazıyı yazmaya hazırlandığım sırada WhatsAppıma gelen ve 'Ak Koyunlar' başlıklı videolu bir klibi izlerken bu videoyu hazırlayanların neyi anlatmak istediğini bir süre düşünürken aynı klibin içindeki bir satır ve müzik her şeyi anlattı bana benim ve benim gibi topluma bir şeyler anlatıpta anlatamadığı gibi..


Ekonomik krizin, bozulan göstergelerin, yoğunlaşan sıkıntılar ve insanların evine ekmek götüremediği bir süreçte içte olduğu gibi dıştan gelen baskılara karşı nasıl bir yol izleneceğini düşünenlerin en kolay yolu bulup, korona korkusuna sığınırlarken bu yöndeki yasaklarının mırıldanan, homurdanan toplumun bağırmasını önlemek adına, yasak üzerine yasak getirmeleri, var olan sorunları daha da büyüteceğinden korkar oldum.

Çünkü her türlü çabaya rağmen bastırılamayan, örtülemeyen rakamlar her köşeden çıkıverirken NATO’da askeri, AB’de de ticari ortağı olan bir ülkenin mallarına boykot çağrısı yapmanın bedelleri ile her geçen gün ağırlaşan açık/gizli ambargolar, zaten zorda olan ülkenin ekonomisini ve gidişatını tıkatırken benim ve toplumun büyük kesiminin karşı olduğuna inandığım, ama bu yasaklardan kendisinin değil, iktidarın zarar gördüğüne ellerini ovuşturarak muhalefet dahil kimse çıkıp, 'Ya ne oluyor, ülkeyi mi batıracaksınız?' deme cesaretinde bulunmadığı korona, yasaklarla iç çarkları da durduracak gibi..


Ve bana soracak olursanız benim değil sohbet ettiğim bir okurumun dediğinin altına bende aynı hem de kalınca imzamı atıyor ve diyorum ki; Bu yasaklar korona yasakları değil, Ermeni sorunu denen sıkıntının okyanus ötesinden gelen soykırım iddiasının kabulü karşısında sıkışanların, her zaman yaptıkları gündemi değiştirmekten öte bir şey olmadığıdır.


İnanmıyorsanız, 'Hep penguen belgeseli izleyecek değiliz ya? Buyurun size koyun belgeseli!.. AK Koyunlar'  koplyalayın izleyin https://www.youtube.com/watch?v=haKF_GD6b90&ab_channel=MustafaSARITA%C5%9E
Yazık ve Nokta..