KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kar yağışına rağmen kırsal mahallelerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek ulaştırıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "Gönül Kazan" projesi kapsamında evinde yemek yapamayacak durumdaki vatandaşlara sıcak yemek dağıtıyor.

"Gönül Kazan" ekipleri, kentte 4 gündür etkili olan kar yağışına rağmen vatandaşlara sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyor.

Hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapabilecek güçten yoksun ve yemek ihtiyacını karşılamak üzere çevresinden destek alamayan kişilere yönelik günde 2 öğün hazır yemek, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerince vatandaşlara ulaştırılıyor.

-"Bu kötü havalara rağmen sofralarımızı boş koymadınız"

Ekipler, her gün 500 kişiye 2 öğünlük sıcak yemek ulaştırıyor.

Kandıra ilçesinin kırsal mahallerinden Alacabeyli'de oturan Sündüz Çalışkan, "Şeker hastasıyım. Yaşımdan dolayı evde yemek yapmak çok zorluyor beni. Her gün belediyemizden sıcak yemek geliyor. Kar yağınca ekipler gelmez diye düşündüm. Allah hepinizden razı olsun. Bu kötü havalara rağmen sofralarımızı boş koymadınız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

İzmit ilçesinden Mehmet Enginalp de ekipleri görünce sevindiğini vurgulayarak, "Gecenin bir yarısında ekipler bana sıcak yemek ulaştırdı. Bu karda kışta, soğuk havada benim evime sıcak yemek getirdiler. Bu hizmet karşısında, ne söylesem bilemiyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Böyle bir günde gece demeden Büyükşehir Belediyesi ekipleri bizi aç bırakmadı. Vesile olan, emeği geçenlere minnettarız." açıklamasında bulundu.

Kaynak: aa