İzmit’in hakim tepe noktalarından biri olan Orhan Mahallesi Tarihi Orhan Camii bölgesinde bulunan 30 metre yüksekliğinde bayrak direği 2017 yılında caminin tarihi taş duvarının yıkılması sonucu can ve mal güvenliği nedeniyle İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından olduğu yerden sökülmüştü. Orhan Camii’nin taş duvarının kurul onaylı projesine göre onarılması sürecinin tamamlanmasının ardından dev bayrak direği tekrar ayın yerine konuldu ve al bayrağımız göndere çekilerek tekrar İzmit semalarında dalgalanmaya başladı.

TÜRK BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ

İzmit Belediyesinin gerekli kurum ve kuruluşlardan gerekli izinleri almasının ardından İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince 30 metrelik bayrak direğini yeniden yerine monte etti. Bu kapsamda bayrak direği yerine dikildikten sonra Türk bayrağı göndere çekilerek İzmit semalarında dalgalanmaya başladı.

DETAYLI ÖLÇÜMLER YAPILDI

Büyük bir titizlik ve özveriyle gerçekleştirilen tüm bu çalışmalar kapsamında Türk bayrağımızın boyutu bayrak direğinin hemen yanında bulunan ASELSAN telsiz vericisine ve al bayrağımıza zarar vermemesi için detaylı ölçümler sonucunda belirlendi.

Editör: TE Bilisim