İzmit Belediyesi tarafından İzmit’e getirilen Dünya’nın en büyük Atatürk Müzesi “Büyük Dahi Gazi Mustafa Kemal Atatürk İzmit’te” sergisini açıldığı günden itibaren 48 bin 827 kişi ziyaret etti. 28 Ekim’de Tarihi Tren Garı Güzel Sanatlar Sergi Salonu’nda ziyarete açılan sergiye İzmit başta olmak üzere Kocaeli genelinden hatta çevre şehirlerden vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Binlerce kişinin ziyaret ettiği müze 31 Ocak 2020 tarihine kadar açık kalacak.

İZMİT VE ÇEVRE İLÇELERDEN 17 BİN 256 ÖĞRENCİ ZİYARET ETTİ

İçerisinde Mustafa Kemal Atatürk’e ati 150 objenin ve 300 özel fotoğrafın yer aldığı sergiyi ziyaret edenler Cumhuriyet’in kurulduğu ilk yıllara adeta bir yolculuk gerçekleştiriyor. 48 bin kişinin ziyaret ettiği müzenin en yoğun ziyaretçileri arasında 17 bin 256 kişiyle İzmit ve çevre ilçelerdeki okullardan öğrenciler yer aldı.

ÖZEL ZİYARETÇİLERİ AĞIRLADI

Atatürk müzesi açıldığı ilk günden beri binlerce ziyaretçi ağırlarken oldukça özel ziyaretçilerini de ağırladı. Mustafa Kemal Atatürk’ü İzmit’te gören Mustafa Naim Zaim, Aynur Özal ve Resmiye Çetin müzeyi ziyaret ettiklerinde o günleri tekrar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı.

Editör: TE Bilisim