İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet makamında 5 farklı ülkeden şehrimizi ziyarete gelen öğrenci ve öğretmenlerin oluşturduğu grubu makamında ağırladı. Özcan Kan Fen Lisesi olarak Erasmus Programı kapsamında şehrimize gelen Portekizli, Polonyalı ve Fransız öğrenci ve öğretmenlere, Özcan Kan Fen Lisesi Müdürü Ali Paşa Naipoğlu, Müdür Yardımcısı Nail Tezer ve öğrencileri eşlik etti.

TÜRKİYE’Yİ ÜLKELERİNDE ANLATACAKLAR

Kitap okuma projesi kapsamında kentimizi ziyaret ederek yerel yönetimleri yerinde inceleyen farklı kültürden öğrenciler, İzmit’i çok beğendiklerini ifade ederek ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin ne kadar güzel bir ülke olduğunu arkadaşlarına ve ailelerine anlatacaklarını belirttiler.

EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ

Kalabalık ve genç misafir grubunu ağırlayan Başkan Hürriyet, “Sizleri burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. İzmit çok güzel bir şehir. Burada projeniz için bizlerin yardım edebileceği her ne varsa gençlerin ve öğretmenlerimizin emrindeyiz. Ayrıca biz de burada gençleri, kadınları ve eğitimi belediye olarak çok önemsiyoruz. Eğitime dair ciddi projeler üzerinde çalışıyoruz. Ülkeler arasındaki bu tarz projeleri geliştirecek her duruma açığız” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI YAPABİLİRİZ

Yurt dışından gelen öğrencileri ağırlamaktan mutlu olacağını dile getiren Başkan Hürriyet, “Değişim programı yaparak bizim öğrencilerimizi diğer ülkelere gönderip, o ülkeden öğrencileri ağırlayabiliriz. Bu da hepimize fayda sağlayacak bir proje olur. Kendi ülkelerinde buna ön ayak olacak belediyeler varsa ve bize kapı açarlarsa biz çocuklarımızın yurt dışı deneyimi kazanmasını isteriz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim