Üreten belediye anlayışı ile tasarruf için önemli adımlar atan İzmit Belediyesi, bu kez elektrik tasarrufu için güneş enerjisi ile çalışan sokak lambalarını devreye soktu. İzmit’te ilk olarak Sabri Yalım Parkı’na yerleştirilen güneş panelli sokak lambaları, gün ışığıyla beslendikten sonra ürettiği enerji ile geceyi adeta gündüze çevirdi.

GÜNEŞ TARLALARI KURACAĞIZ

Güneş enerjili sokak lambalarının ışıl ışıl görüntüsünü sosyal medyadan paylaşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Doğal kaynaklarımızı kullanmaya çalışıyoruz. Güneş gece de aydınlatır demiştik. Artık aydınlatıyor. Güle güle kullan İzmit. Doğanın bize verdiği nimetlerden faydalanmak gerek. Güneş enerji sistemlerini kullanmaya başladık. Yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Ve sonunda güneş tarlalarını kuracağız.

ÜRETTİKÇE KAZANACAĞIZ

Elektrik tüketimini azaltıp tasarruf ediyoruz, güneş enerjisini kullanıp karanlıkları aydınlatıyoruz. Üreteceğiz ve ürettikçe kazanacağız” ifadelerini kullandı. İzmit Belediyesinin hizmete sunduğu aydınlatma sistemi ile yalnızca 3 saat gün ışığını alan paneller sayesinde geceden sabaha kadar bütün alan aydınlanıyor. Harekete duyarlı sensörler sayesinde, aydınlatma gücü de artıp azalabiliyor.

Editör: TE Bilisim