İzmit Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü emrinde işçi kadrosunda çalışan İbrahim Efe’nin uzun zamandan beri işe gelmediği, kart basmadığı belediyemizde son dönemlerde yapılan denetimleri sonucunda ortaya çıkmıştır.
Bunun üzerine, Ağustos ayında sözlü olarak göreve çağrılan personel, göreve gelmemeye devam etmiş, kendisinden savunma istenerek Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir.
Personel hakkında yapılan Disiplin Kurulu Toplantısı neticesinde; devamsızlığa ilişkin tutulan tutanaklar ve alınan savunmalar akabinde Disiplin Soruşturmasında vermiş olduğu savunma haksız ve yetersiz bulunmuş, hatta soruşturma sürecinde dahi işe devamsızlığı ve işe geç gelmelere devam ettiği, yine tutanak ve kart basma kayıtları ile tespit edilmiştir.
Soruşturma sürerken göreve gelmediği halde aylarca tam maaş aldığı bilgisine de ulaşılmıştır. Geçmiş idare tarafından görmezden gelinen ve göz yumulan bu durum, kurumda iş barışını bozmuş, işine zamanında gelen ve görevini layıkıyla yapan personelimiz için de kötü bir örnek oluşturmuştur.
İş bu sebepten İzmit Belediyesi çalışanı İbrahim Efe’nin 4857 sayılı İş Kanununun 25. Maddesi II. Fıkrasının (g) bendi ile toplu iş sözleşmesinin EK-1 Disiplin Ceza cetvelinin 3. Maddesinin (d) bendine göre 14.10.2019 tarihinde iş sözleşmesi feshedilmiştir.
Ayrıca personelin bu durumuna göz yuman, kart basmadığı ve işe gelmediği halde bordro düzenleyip tam maaş ödenerek kamuyu zarara uğratan ve görevini kötüye kullanan müdür ve personel hakkında da soruşturma başlatılmıştır.
Maalesef geçmiş dönemlerde alışkanlık haline gelen ve bir müddet sonra da hak olarak görülen bu durum kamuoyunda bankamatikçi personel olarak da bilinmektedir.
İzmit halkı bilmelidir ki, çalışmadan ve işe gelmeden maaş alma dönemi artık geride kalmıştır.
Seçimden önce İzmit halkına beyan ettiğimiz gibi tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlere karşı duruşumuzdan asla taviz verilmeyecektir.
İnsanlarımızın işe ihtiyacı olduğu, binlerce gencin işsiz gezdiği ve ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiği böylesine zorlu bir dönemde, bu durum üzerinden siyaset gütmeye çalışanların biçare çabaları kamuoyu vicdanında asla yer bulmayacaktır.
Belediyemizin aldığı bu yerinde kararın bireysel ya da siyasal olmadığının aksine kurumsal olduğunun da ayrıca bilinmesini isteriz.
Kamuoyuna duyurulur. 15.10.2019

Hakan TANTA
İzmit Belediyesi Başkanvekili

Editör: TE Bilisim