Temizlik ve çevre konusuna olan hassasiyeti herkes tarafından bilinen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, özel bir etkinliğe daha imza attı. Başkan Hürriyet, temiz bir çevre için farkındalık yaratmak amacıyla vatandaşlarla birlikte İzmit Yürüyüş Yolu’nda çöp topladı. Bu özel etkinliğe Başkan Hürriyet’in yanı sıra İKM Başkanı Murat Öztürk,  belediyenin daire müdürleri, basın mensupları, esnaflar katılırken, her yaştan İzmitli de yoğun ilgi gösterdi.  

FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK

İzmit Yürüyüş Yolu’nda ki bu özel etkinlikte konuşan Başkan Hürriyet, “Bugün bir farkındalık yaratmak istedik. Bir iyilik hareketi olsun istedik. Temiz bir İzmit için harekete geçelim dedik. Vatandaşlarımızın da bu güzel etkinliğe katılması bizleri ayrıca mutlu etti. Bizler zaman zaman kentimizin farklı noktalarında bu etkinlikleri yapacağız” dedi.

VATANDAŞINDA SORUMLULUĞU VAR

Konuşmalarına devam eden Başkan Hürriyet, “Çöp toplamak elbette vatandaşımızın görevi değil ama olur olmadık yerlere çöp atmamak vatandaşımızın sorumluluğudur. Biz temiz bir İzmit için belediye olarak çalışıyoruz. Fakat vatandaşımızın sorumluluk bilinciyle hareket ederek desteğini bekliyoruz. Eğer birlikte hareket edersek tertemiz İzmit’e kavuşuruz” ifadelerinde bulundu.

YÜRÜYÜŞ YOLU ÇOK BAKIMSIZ

Çöp toplama etkinliğini neden İzmit Yürüyüş Yolu’nda yapıldığını açıklayan Başkan Hürriyet, “Yürüyüş Yolu İzmit’in en çok kullanılan yeridir. Ama görüyoruz ki yıllardır bir taş bile değişmedi. Yürüyüş Yolu’nun oldukça bakımsız olduğunu görüyoruz.

YÜRÜYÜŞ YOLU’NU BÜYÜKAKIN İLE GEZMEK İSTİYORUM

Ben Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’la görüştüm. Gelin birlikte gezelim dedim. Yürüyüş Yolu’nu kendisiyle gezmek istiyorum. Biz Yürüyüş Yolu için Büyükşehir’e yazı gönderdik. Biz Büyükşehir’in yükünü almak istiyoruz. Biz İzmit için çalışmak istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim