İKİ CADDENİN PROBLEMLERİ GİDERİLECEK.
İzmit Zincirlikuyu ve Bağdat caddelerinde yağmursuyu altyapısı bulunmadığından dolayı yüzey suları ızgaralar ile kanalizasyon hatlarına veriliyordu. Bundan dolayı özellikle yaz aylarında ızgara ve rögarlarda metan gazı çıkması nedeniyle koku problemi yaşanıyordu. Mevcut içmesuyu hattı da ekonomik ömrünü tamamlamasından dolayı yüzeye çıkmayan arızalar ve buna bağlı olarak da çevreye zarar veriyordu. İzmit’te içmesuyunda kayıp kaçak oranının en yüksek olduğu yerlerden birisinin Zincirlikuyu Caddesinde  olmasını da göz önünde bulunduran İSU Genel Müdürlüğü, iki caddenin problemlerini gidermek için proje hazırladı.

TRAFİK DÜZENLEMESİ YAPILDI
Geçtiğimiz günlerde bölge esnafı ve vatandaşlar ile biraraya gelinerek bilgilendirme toplantısı düzenleyen İSU Genel Müdürlüğü, program çerçevesinde Zincirlikuyu Caddesinde içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı çalışmalarına başladı. İlk olarak kanalizasyon ve yağmursuyu hattı çalışmaları yapılıyor. Caddede  çalışma nedeniyle her türlü güvenlik önlemi alınırken, yeni trafik düzenlemesi de yapıldı.

GENEL MÜDÜR SAĞLIK’TAN İNCELEME
İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, yatırımlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Necati Çalık, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Celal Civelek ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Genel Müdür Ali Sağlık, vatandaşların mağdur edilmeyecek şekilde çalışmaların yürütülmesini istedi. Belirledikleri programa göre çalışacaklarını ifade eden Genel Müdür Sağlık, “Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü olarak başladığımız yatırımlar ile birlikte iki caddenin altyapı ve üstyapı problemlerini gidereceğiz. Hayırlısıyla Ramazan bayramı öncesi çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmaları yürütürken vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde çalışağız.”dedi. Genel Müdür Sağlık ve beraberindekiler incelemelerin ardından, cadde esnafını ziyaret ederek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

4 KM ALTYAPI YAPILACAK.
İzmit Zincirlikuyu ve Bağdat Caddelerinde, 1 km uzunluğunda yağmursuyu hattı, 1.25 km kanalizasyon hattı ve 1.77 km uzunluğunda içmesuyu hattı olmak üzere toplam 4 km uzunluğunda altyapı hattı yenilenecek. Hatların yenilenmesi ile birlikte iki cadde yeni yağmursuyu hattına kavuşacağı gibi koku problemi de yaşanmayacaktır. Ayrıca, içmesuyundaki kayıp kaçağın önüne geçilecektir.

Editör: TE Bilisim