İzmit Belediyesi, koronavirüs döneminde yeni normalleşme adımlarının atıldığı bir sürece denk gelen 28 Haziran İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde COVİD-19 pandemisine rağmen kurtuluş coşkusu yaşatıyor. İzmit Belediyesi bir yandan İzmit’in kurtuluş coşkusunu yaşatırken bir yandan da milli mücadele kahramanlarını dualarla yad etti. 28 Haziran Pazar günü İzmit Belediyesi ve Başkan Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in sosyal medya hesapları ile Youtube Gülümse TV kanalından gerçekleşecek yayınlarla İzmit’in kurtuluş mücadelesi ruhu 99. yıl dönümünden tekrardan yaşatılacak. 
 

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİYLE EKRANLARINIZA GELECEK 
 

İzmit Belediyesi ve Başkan Hürriyet’in sosyal medya hesapları ile Youtube Gülümse TV ekranlarında ilk olarak saat 18:00’da 6 ay önce kurulan İzmit Belediyesi Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu, İzmitlilerle buluşacak. Sahne İzmit ekibi Türkiye’nin farklı yörelerine ait halk danslarıyla ekran karşısına çıkarken dans gösterisi koronavirüs önlemlerine uyularak sosyal mesafe ve maske kuralı doğrultusunda gerçekleşti. Üstün bir çaba ve emekle ortaya konulan halk oyunu performansı İzmit Belediyesi Sahne İzmit Halk Dansları Koordinatörü Enis Üstüntaş ve Antrenör Meltem Öztürk Başyiğit yönetiminde 40 dansçıdan oluşan grup ile birlikte İzmit Tarih Koridoru’nda gerçekleştirildi. 
 

KAHRAMANLARIMIZ VE ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA YAD EDİLECEK
 

28 Haziran İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında milli mücadele kahramanlarını da unutmayan İzmit Belediyesi hocaların okuduğu dualarla kahramanlarımızı ve şehitlerimizi yad etti. İzmit Eren Camii İmam Hatibi Mehmet Ali Karadaşlı, Karagöz Mescidi İmam Hatibi Numan Uysal, Fevziye Camii Müezzin-i Hikmet Akça, Yeni Cuma Camii Müezzin-i Ali Gülmez ve Çınarlı Camii Müezzin-i Hüseyin Ayaz’ın okuduğu dualar ve ilahilerle şehitlerimiz anıldı. 
 

SOSYAL MEDYA VE GÜLÜMSE TV’DEN YAYINLANACAK
 

İzmit’in tarihi camilerinden biri olan Orhan Camii’nde ve İzmit Bağçeşme Şehitliği’nde okunan dualarla ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle milli mücadele kahramanlarımız ve şehitlerimiz yad edilirken, hafızlar ve hocalar tarafından okunan dualar İzmit Belediyesi ve Başkan Hürriyet’in sosyal medya hesapları ile Youtube Gülümse TV ekranlarından 28 Haziran Pazar günü öğle namazına ve akşam namazına müteakiben yayınlanacak. 
 

KARA FATMA, İPSİZ RECEP, YAHYA KAPTAN….
 

Orhan Camii’nde ve şehitlikte edilen duaların yanı sıra İzmit’in kurtuluşunda büyük mücadele veren kahramanlar Yahya Kaptan, Kara Fatma ve İpsiz Recep kabirleri başında dualarla anıldı.  Karagöz Mescidi İmam Hatibi Numan Uysal, mezarı Sakarya Karasu’da bulunan İpsiz Recep için dualar okurken Fevziye Camii Müezzin-i Hikmet Akça, mezarı İstanbul Kulaksız Mezarlığı’nda bulunan Kara Fatma olarak bilinen Fatma Seher Hanım için dualarda bulundu. 
 

KABİRLERİ BAŞINDA ANILDILAR
 

Yeni Cuma Müezzin-i Ali Gülmez ise mezarı Tavşancıl’da bulunan Yahya Kaptan’ın kabri başında yaptığı dualarla kahramanlarımızı yad etti. Milli mücadele kahramanlarımızın kabirleri başında gerçekleştirilen dua okumaları yine öğle namazına ve akşam namazına müteakip İzmit Belediyesi ve Başkan Hürriyet’in sosyal medya hesapları ile Youtube Gülümse TV ekranlarında milli mücadele ruhunu yaşamak isteyenlerle buluşacak.

Editör: TE Bilisim